Buat Duit Online Dengan Instagram

Buat Duit Online Dengan Instagram

Instagram adalah media sosial yang kedua popular selepas Facebook, kebanyakan pengguna Instagram adalah golongan muda berusia bawah 25 tahun. Sekiranya anda menjual produk yang mensasarkan golongan muda sebagai pembeli, maka Instagram adalah tempat terbaik untuk anda mempromosi barang jualan anda atau affiliate.


buat-duit-instagram


Bagaimana nak buat duit online dengan Instagram?

1. Anda telah mempunyai kedai online

Sekiranya anda telah mempunyai kedai online seperti website sendiri, Lazada, Lelong atau Shopee, anda boleh mempromosikan kedai online anda dengan menggunakan Instagram. Hanya masukkan link kedai anda di ruang link di profile Instagram. Anda perlu menukar Instagram anda kepada Instagram for Business terlebih dahulu. Pergi ke setting, Option - Swith to Business Account.

buat-duit-online-dengan-instagram


2. Sekiranya anda mempromosi affiliate

Letakkan link affiliate anda di ruang link profile atau hendak lebih kelihatan profesional, anda boleh convert affiliate link anda menggunakan Tinyurl atau apa2 servis memendekkan url. 
buat-duit-online-dengan-instagram3. Jualan manual

Sekiranya anda masih menggunakan Whatsapp atau Wechat sebagai medium jualan anda, anda boleh letakkan nombor telefon di ruang profile Instagram anda.

Bagaimana nak jadikan akaun Instagram anda popular?

Terdapat banyak cara bagaimana menjadikan Instagram anda popular, antaranya menggunakan teknik Follow the Follower, dimana anda follow follower akaun Instagram orang lain yang lebih kurang sama konsep niche dengan Instagram anda. Ini bertujuan mengharap mereka follow kembali Instagram anda. Jumlah follower yang ramai pada akaun Instagram adalah penting kerana pelanggan akan lebih yakin untuk berurusan dengan anda melihat kepada jumlah follower yang ramai. 

Selain daripada itu, terdapat juga akaun Instagram yang menawarkan servis review dimana anda boleh meminta mereka menyebut tentang Instagram anda atau pos sesuatu dan link kepada akaun Instagram anda. Bayaran yang dikenakan adalah serendah RM5, bergantung kepada kepopularitian kedai.

Untuk mendapat tips dan rahsia bagaimana menjana pendapatan sebenar menggunakan Instagram, anda boleh lawat IGKaboom.com


Copyright 2018: Buat Duit Online

LihatTutupKomentar