Bisnes Online - Tiga Cara Buat Duit Dengan Facebook

Bisnes Online - Tiga Cara Buat Duit Dengan Facebook

Banyak cara sebenarnya buat duit dengan Facebook ni, tapi kami sharekan disini 3 cara paling popular bagaimana untuk buat duit dengan Facebook.

Sebelum anda bermula, anda perlu tahu bagaimana untuk membuat page di Facebook kerana dengan Facebook page, anda lebih senang untuk menjual dan lebih nampak profesional. Kalau nak guna akaun personal pun boleh, tapi ada kelemahannya memandangkan akaun personal hanya boleh mempunyai 5000 orang Facebook friend pada satu-satu masa.

cara-buat-duit-di-facebook


1. Jual barang sendiri di Facebook

Sekiranya anda mempunyai barang sendiri untuk dijual, anda boleh ciptakan satu page khas untuk barangan jualan anda tersebut. Listkan barangan jualan anda di Marketplace di Facebook. Sharekan di group-group yang berkaitan dengan produk anda. 

Anda perlu usahakan untuk menambah liker page anda, semakin ramai likers semakain popular page anda dan semakin mudah untuk menjual barangan anda. Untuk permulaan, anda boleh invite semua friend list anda untuk like page anda.

2. Jual barang dropship di Facebook

Sama seperti barang sendiri, barang dropship juga boleh dijual di Facebook, listkan barang-barang yang anda ingin jual, apabila ada pelanggan yang ingin membeli, setelah mereka membuat pembayaran, anda boleh terus memesan daripada pembekal dropship anda. Anda ambil perbezaan harga untuk untung anda.

3. Promote affiliate di Facebook

Sekiranya anda tiada barang untuk dijual, taknak berurusan dengan Dropshipper, ada cara lebih mudah dan tenang untuk anda jana pendapatan dari Facebook iaitu dengan mempromosikan produk affiliate. Anda akan dapat komisyen sekiranya berjaya menjual produk daripada mereka. Antara affiliate yang popular di Malaysia ialah Klikjer. Anda boleh daftar percuma sebagai agen di website Klikjer.

Untuk dapatkan tips bagaimana anda boleh menjana pendapatan hingga 4 angka seminggu dengan affiliate, anda boleh download ebook percuma di sini ---> http://www.kaya2u.com/2019/04/ebook-percuma-panduan-buat-duit-klijer.html

Copyright 2019 Bisnes Online


LihatTutupKomentar