Buat Duit Online - Ebook Bisnes Shopee

Buat Duit Online - Ebook Bisnes Shopee

Sekarang ni mana-mana orang bercerita pasal Shopee, mungkin kerana promosi yang cukup giat dilakukan oleh Shopee di media massa. masa kami mula-mula menjual di Shopee dahulu sebagai  perintis pada tahun 2016, tidak ramai yang kenal Shopee, pada masa itu platform online yang popular ialah Lazada, Lelong dan 11th Street. Tidak banyak iklan Shopee di website dan tida langsung iklan di TV dan radio. Pada masa itu, Lazada, Lelong dan 11th Streets kerap keluar di media massa dan sangat popular. Jadi sebagai penjual Lazada dan Lelong, kami diberi penghormatan untuk menjadi penguji sistem Shopee di Malaysia.
Sistem Shopee pada masa itu masih belum stabil lagi, kerap ada hang dan bugs, Sebarang penambahbaikkan kami akan maklumkan kepada admin Shopee untuk penambahbaikkan sistem mereka. Semasa dalam tempoh awal pengenalan Shopee di Malaysia, penjual diberikan tawaran yang menarik, semua barang-barang jualan kami diberi diskaun sehingga 50% oleh Shopee. Apa yang buatnya jadi best bila segala diskaun tersebut di sponsor oleh Shopee. Sebagai contoh barang anda berharga RM100, Shopee sponsor RM50 dan harga yang terpapar di Shopee ialah RM50 diskaun 50%. Ini menimbulkan keresahan peniaga-peniaga lain akibat saingan yang tidak sihat.

bisnes-shopee


Akibat dari itu, Shopee telah menukar strategi mereka, mereka telah memperkenalkan program-program seperti Free Postage, Coins, Voucher dan lain-lain. Ini semua bagi menarik perhatian pelanggan seterusnya menjadi penyedia platform No 1 di Malaysia selain Lazada, Lelong dan 11th Streets.

Apa yang ditekankan disini ialah kami adalah kumpulan penjual pertama di Shopee, sangat tahu selok belok asalnya Shopeee apps ini. Kami telah berjaya menghasilakan pendapatan lumayan dengan Shopee ini. Bagi berkongsi dengan orang lain, kami telah hasilkan sebuah ebook yang dapat memberikan pemahaman anda terhadap Shopee sekaligus mengetahui rahsia bagaimana menjana pendapatan dengan Shopee ini. Untuk yang berminat nak tahu bagaimana cara menjana pendapatan sambilan dengan Shopee boleh klik link di bawah untuk maklumat lanjut.

Copyright 2018 - Buat Duit Online

LihatTutupKomentar