Buat Duit Online Dari Rumah Dengan Menulis

Buat Duit Online Dari Rumah

Tak semestinya anda mesti bekerja untuk mendapat duit. Di zaman teknologi ini, sumber pendapatan mudah diperolehi walaupun di rumah. Masih ramai yang mindanya terperangkap dengan pendapat klasik yang mengatakan anda harus bekerja untuk mendapatkan duit. Pandangan ini mungkin tepat dikatakan 30 tahun lepas, di zaman internet belum lagi berkembang, tetapi pada masa sekarang ini, kebanyakan mereka yang bekerja dari rumah mendapat lebih pendapatan daripada bekerja di pejabat.

Banyak program buat duit online dari rumah, antara yang anda boleh cuba ialah menulis di blog/website/artikel. Anda boleh buat satu blog bagi membincangkan satu-satu perkara yang menjadi kepakaran anda contohnya anda mahir berkebun, anda boleh buat satu blog yang khas menceritakan tentang tips-tips untuk berkebun.

buat-duit-dari-rumah


Pendapatan yang diperolehi daripada membuat blog/website/artikel ialah melalui caj pengiklanan di blog/website/artikel anda. Semakin popular blog/website/artikel anda, semakin tinggi pendapatan yang bakal diperolehi daripada iklan berdasarkan caj dan bilangan pengiklan. 

Iklan di blog/website/artikel pula ada 2 jenis iaitu secara automatik dan manual. Bagi iklan secara automatik, anda perlu memasukkan kod yang diterima daripada syarikat pengiklan seperti Google Adsense, Addbrite atau Nuffnang ke dalam blog anda. Iklan akan disesuaikan dengan kandungan blog anda, sekiranya anda bercertia tentang kebun, maka iklan yang akan keluar adalah berkenaan pertanian contohnya. Bagi jenis kedua iaitu manual dimana anda menjual ruang iklan di dalam blog anda, anda boleh meletakkan harga yang bersesuaian bergantung kepada saiz, lokasi dan tempoh masa iklan.

Buat permulaan, anda boleh menulis di blog percuma terlebih dahulu. Sekiranya blog anda telah popular dan boleh menjana pendapatan sendiri, anda boleh membeli domain dan hosting untuk website anda sendiri.

Jangan terkejut sekiranya pendapatan buat duit online dari rumah anda dari sebuah blog boleh mengatasi gaji seorang pegawai tinggi yang bekerja di pejabat bertali leher dan berhawa dingin.

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana anda boleh menjana pendapatan dengan menulis, sila lawat ---> RahsiaPenulis.com

buat duit dari rumah menulis

Buat Duit Online Dari Rumah

copyright buat duit online

LihatTutupKomentar