Buat Duit Online dengan Instagram

Buat Duit Online dengan Instagram

Zaman sekarang ni boleh dikatakan semua ada akaun Instagram, hatta sekecil-kecil  anak berumur 2 tahun pun mak bapak dah buatkan akaun Instagram untuk mereka.

Bagi penggiat business online, Instagram telah menjadi adalah satu alat untuk mempromosi perniagaan yang popular. Lebih ramai follower anda, lebih tinggi kredibiliti anda sebagai seorang peniaga, banyak juga yang membuat business menjual follower.

Namun nak dapat follower yang ramai dan berkualiti bukanlah satu perkara yang mudah. Baru-baru ini apabila Facebook membeli Instagram, semua iklan Facebook boleh juga live di Instagram. Jadi two in one. Antara 3 cara yang anda boleh lakukan untuk menambah follower anda ialah:

1. Pos yang menarik dan gambar yang menarik. Ini sekaligus akan menarik perhatian pembaca, malah jika anda bernasib baik, pos anda akan di letak di muka depan Instagram dan lebih mata akan melihat anda.

2. Masa yang tepat untuk pos, di Malaysia, menurut statistik, pengguna Instagram kerap melayari akaun Instagram pada waktu malam, pada hari cuti, pada waktu petang lepas balik kerja atau balik sekolah. Apabila anda menghantar posting baru pada masa yang tepat, lebih ramai akan melihat posting anda.

3. Like dan komen pos orang, tujuan Instagram dicipta adalah untuk bersosial, kalau anda menyendiri, tiada yang sedar kewujudan anda. Apabila anda like dan komen, follower-follower lain yang melihat pos itu akan melihat posting anda dan kebarangkalian mereka akan follow anda.

Sekiranya anda belum mempunyai Instagram untuk business anda, anda perlu buat segera, ia adalah penting untuk menaikkan rating Instagram anda.

Untuk yang tercari-cari strategi advance yang boleh menambah follower Instagram anda, anda boleh lawat link ini rahsia mendapat follower yang ramai dalam masa singkat 


Copyright Buat Duit Online dengan Instagram 2018


LihatTutupKomentar