Buat Duit Online Dengan Youtube

Buat Duit Online - Buat Duit Dengan Youtube

Biasa kita tengok youtube untuk berhibur, mendengar ceramah agama, mencari ilmu2 internet, tapi adakah anda tahu yang youtube boleh memberikan pendapatan lumayan untuk anda? Ramai yang telah menjadi jutawan semata-mata dengan pendapatan buat duit online yang dijana daripada youtube.

buat-duit-online-youtube
Add caption
Anda mesti selalu tengah sedap-sedap tengok video tiba-tiba terkeluar iklan. Dengan cara inilah anda dapat membuat duit online dengan youtube. Semasa video yang anda lihat itu memaparkan iklan, bermaksud ada pihak ketiga yang memasukkan iklannya dan pemunya video yang anda lihat itu akan mendapat iklan pay per view setiap kali iklan dipaparkan divedio yang sedang anda tengok.

buat-duit-online-dengan-youtube


Caranya mudah dan simple, anda upload video yang menarik di youtube, semakin ramai orang melihat video anda, semakin tinggi bayaran yang anda akan terima daripada youtube. Youtube ada menetapkan syarat minima sebelum video anda layak untuk diiklankan. Antaranya views yang banyak (10 ribu views), copyright (video mesti original dan lagu bukan lah lagu yang ada hakcipta), tiada unsur-unsur lucah atau apa-apa video yang dilarang.

Contoh mereka yang berjaya menjadi jutawan dengan buat duit online dengan youtube ialah Jenna Marbles daripada Amerika mencatatkan pendapatan sebanyak USD350,000 setahun daripada youtube, lebih kurang RM1.45 juta setahun!. Olga Kay USD100,000 hingga USD 300,000 setahun. Secara purata beliau mendapat sebanyak USD7.60 untuk 1000 views, USD2000 untuk 1 juta views, lebih kurang RM8728.20 untuk 1 video sahaja.

Duit daripada iklan ini akan dibayar melalui adsense, anda perlu mendaftar untuk adsense terlebih dahulu sebelum mengaktifkan function tersebut, kami ada sharekan bagaimana membuat duit dengan adsense sebelum ini. Boleh lihat pos-pos sebelum di blog ini.

Ok sekian dulu, selamat mencuba.

Copyright 2017 Buat Duit Online
LihatTutupKomentar