Buat Duit Online dengan Lelong

Buat Duit Online dengan Lelong

Ramai peniaga online yang ada produk untuk dijual, tetapi tidak tahu dimana hendak menjual, saya cadangkan anda mencuba untuk menjual di lelong (https://www.lelong.com.my).

Untuk menjual di Lelong, anda perlu memilih akaun percuma atau berbayar. Untuk akaun percuma, segala transaksi akan diuruskan oleh anda sendiri dengan pelanggan, sementara untuk store lelong yang berbayar, semua urusan pembayaran adalah secara automatik dimana pelanggan akan membayar jumlah belian kepada akaun lelong. Lelong akan memaklumkan terdapat order barangan anda, anda kemudiannya akan mengepos kepada alamat pelanggan anda dan mengemaskini nombor tracking di sistem lelong.  Lelong akan membayar kepada anda seminggu sekali.

buat duit online dengan lelong


Yuran untuk Webstore lelong sentiasa berubah-ubah, buat masa sekarang caj yang dikenakan ialah sebanyak RM398 setahun umtuk basic store dan RM498 untuk advance store. Berbeza dari segi ciri-ciri yang ditawarkan. Buat permulaan basic store adalah memadai. Anda akan diberikan satu alamat store online dimana anda bioleh mula memasukkan produk anda disitu.

buat duit online lelong


Harus diingatkan terdapat caj bagi setiap barangan yang dijual. Anda perlu meletakkan harga yang munasaha bagi menagggung semua kos yang terlibat. Terdapat tutorial bagaimana anda dapat memulakan perniagaan di Lelong.

Kelebihan menjual barangan di Lelong ialah selain daripada nampak lebih profesional, listing di lelong agak mesra search engine, produk anda lebih berupaya dilihat oleh ramai bakal pembeli. Selain itu juga setiap penjual di Lelong diberikan rating oleh pelanggan, dimana rating yang tinggi akan menyebabkan anda lebih dipercayai oleh pembeli dan mudah untuk menjual barangan disitu.

Selamat mencuba.

Buat Duit Online dengan Lelong
LihatTutupKomentar