BUAT DUIT ONLINE SEPENUH MASA (FULL TIME)

BUAT DUIT ONLINE SEPENUH MASA (FULL TIME)

Salam Ramadhan 1434 Hijrah / 2013 Masihi. Semoga ibadat puasa kita diterima oleh Allah.

Lama plak aku tak update blog ni. ramai plak yang tanya mana aku menghilang. Bukan hilang cuma busy sangat, sampai tak dapat nak jengok blog. Bisnes online masih berjalan dengan lancar, kerana kebanyakannya fully auto dan semi auto. Oleh itu tak perlu banyak masa sangat nak mengadapnya.

Namun aku akui, pendapatan bisnes online semenjak dua menjak ni agak merosot sedikit akibat kurang pemantauan dan penyeliaan. Apa yang aku busy sangat? Jawapannya busy dengan kerja makan gaji yang menyesakkan rutin hidup.. Hoho..

Walaupon bisnes online ini boleh diusahakan secara part time, namun ia tetap berbeza dengan bisnes online yang dibuat secara sepenuh masa (full time). Dengan gangguan tugasan-tugasan pejabat yang perlu disiapkan sehingga tengah malam, hari cuti, agak menganggu kelancaran bisnes online. Ditambah lagi penat bekerja sehingga tak larat nak bukak komputer lepas waktu pejabat, dah ler mengadap komputer di pejabat dari pagi sampai petang, kadang-kadang sampai ke malam.

Oleh itu, untuk berjaya dalam bisnes online, korang perlu memilih satu, samada full time business online atau full time kerja makan gaji dan mengharapkan pencen bila dah tua (jika ada). Kita tidak boleh membuat dua kerja dalam satu masa. Buat keputusan yang bijak untuk masa depan kita.
Jika pendapatan dari bisnes online sudah menyamai atau melebihi pendapatan makan gaji korang, korang boleh buat solat istikharah memohon petunjuk agar dilapangkan pemikiran untuk memilih antara dua pekerjaan. Walaupun pendapatan bisnes online aku kerap melebihi dan menyamai pendapatan kerja makan gaji. Masih ada beberapa perkara yang perlu diselesaikan sebelum bisnes online dapat menjadi pekerjaan sepenuh masa aku. InsyaAllah...

Sekian, selamat berpuasa dan selamat berbisnes online.

copyright buat duit online
LihatTutupKomentar