Buat Duit Online Dengan Paypal

Buat Duit Online Dengan Paypal

Bila orang tanya aku macamana nak buat duit online dengan Paypal. Aku mula menggaru kepala yang tak gatal ni. Sebenarnya paypal bukan lah sumber untuk buat duit online. Dia ni macam alat jer untuk korang menerima duit, membayar duit dan mentransferkan duit ke dalam akaun bank korang.

buat-duit-online-paypalContohnya tengok kat atas tu aku withdraw $460 USD dollar ke dalam akaun bank aku. Bila dah convert dalam ringgit dapatlah RM1340.  Paypal ni hanyalah menjadi bank kepada kita untuk berurusniaga online, dan majaroti website seluruh dunia menerima pembayaran menggunakan Paypal ni. kat Malaysia ni.. nampak macam baru nak bertapak tak menyeluruh lagi penggunaan paypal ni.

Macamana nak register Paypal ni? Korang mesti ada kad kredit atau sekurang-kurangnya kad debit yang korang boleh link dengan akaun Paypal korang ni. Memang penting Paypal ni, kalau takder susah jugak korang nak buat duit online sebab banyak kompeni antarabangsa membayar komisyen, untung korang menggunakan Paypal.

Bila dah ada Paypal ni, korang juga boleh shopping online di mana-mana website seluruh dunia. Korang akan teruja bila tahu harga yang dijual di luar sana jauh lebih murah berbanding Malaysia. Memang cekik darah peniaga-peniaga kat Malaysia ni. semua nak kaya cepat, untung melampau-lampau.

Kepada yang berminat berniaga juga, boleh beli barang-barang dari luar negara dengan harga murah dan jual di Malaysia, kalau dulu kita kena pergi sana, sekarang dengan online dan Paypal ni urusan menjadi lebih mudah. Tapi hati-hati la. Bukan semua yang menjual tu jujur, cuma yang best dengan Paypal ni, setiap belian korang di lindung oleh insurans, sekiranya korang ditipu, Paypal akan membayar semula duit yang korang bayar tu sepenuhnya.

Yang takder akaun paypal tu boleh lah register sekarang, percuma sahaja. 

copyright http://kaya2u.blogspot.com
LihatTutupKomentar