Kenaikan Harga Minyak dan Motivasi Buat Duit Online

Baru-baru ini kerajaan telah mengumumkan kenaikan harga petrol sehingga $0.78. Sudah tentu kenaikan harga petrol sehingga 40% ini cukup membebankan rakyat khususnya yang berpendapatan rendah. dan sudah pasti kenaikan ini akan dituruti dengan kenaikan harga barang-barang gunaan yang lain.

Malaysia adalah negara pengeluar minyak. Perbandingan hanya di buat dengan negara-negara yang tidak mengeluarkan minyak. Lihat perbandingan harga minyak dengan negara pengeluar minyak lain;

perbandingan-harga-minyak

sumber www.jerit.org

Bagi pembuat dasar (menteri-menteri kabinet), tidak ada langsung kesan yang diterima mereka kerana elaun mereka sudah cukup untuk kekal dengan gaya hidup yang mewah. Tambahan, mereka terus menikmati kenderaan mewah percuma siap dengan driver dan petrol percuma yang dibiayai oleh wang rakyat. Bagi rakyat biasa, perbelanjaan mereka akan terus meningkat. Pendapatan masih di takuk lama.

kenaikan-harga-minyak

Jadi apa kaitan dengan buat duit online? Keputusan telah dibuat, walau pahit untuk ditelan. Tak guna kita menyalak bukit yang tak mungkin runtuh. Adakah kita hanya perlu menyerah kepada nasib semata-mata? Yang penting sekarang, kita perlu memaksimumkan pendapatan online kita. Motivasi kita untuk buat duit secara online patut ditingkatkan. Jika sebelum ini kita hanya mendapat RM100 sebulan dengan pendapatan online. Kita perlu meningkatkan kepada RM500 sebulan. Jika telah mendapat RM500 sebulan, tingkatkan kepada RM1000 sebulan. Begitulah juga jika kita belum memulakan langsung program membuat duit online di internet. Mulakan sekarang, jangan bertangguh. Buat yang betul, jangan terlibat dengan program-program buat duit scum yang hanya mencekik duit kita. Akhirnya kita tak dapat apa-apa.

Akhir kata, kuatkan semangat, belajar buat duit online secara betol, maksimakan keuntungan. Cabar diri sendiri untuk berjaya sebaris dengan jutawan-jutawan internet! Tambah pendapatan buat duit online anda.
LihatTutupKomentar