BUAT DUIT ONLINE

Buat Duit RM2 Juta Dengan Saham Tabung Haji THHEAVY

Buat Duit RM2 Juta Dengan Saham Tabung Haji THHEAVY

Sana sini orang sebok mengatakan mengenai hibbah Tabung Haji yang rendah dalam sejarah iaitu 1.25%.Yang kecewa tu boleh teliti pendapat seorang usahawan jutawan ni;

"Sekiranya anda menyimpan di bank, paling maksimum pun anda boleh dapat 10% dividen, duit yang anda laburkan tu digunakan untuk memberi modal kepada orang lain untuk berniaga atau melabur yang boleh memberi pulangan lebih 100% kepada mereka.." 

Jadi tak perlu marah2, jika anda nak untung lebih banyak dari duit anda, anda tak sepatutnya simpan di bank, tapi beranakkan la duit tu dengan berniaga ataupun bermain saham yang halal.

saham-thheavy-tabung-haji



Contoh di gambar ni carta THHEAVY pada 12/4/19, sekarang ni memang harga berada pada paras terendah, iaitu 0.065 sen je seunit, pernah jatuh hingga ke tahap 0.02 sen. Sekarang kerajaan sedang berusaha keras memulihkan THHEAVY iaitu anak syarikat Tabung Haji yang teruk mengalami kerugian, jika usaha kerajaan ini berjaya, ada kemungkinan harga saham ini akan naik sekurang-kurangnya ke tahap tertinggi sebelum ini iaitu kia-kira RM2 seunit..

Sekiranya anda membeli 1 lot saham (100 unit) THHEAVY pada hari ini, ia hanya bernilai RM6.50. Sekiranya bulan depan ia naik kepada RM2 1 unit, pelaburan anda akan menjadi RM200. Jika anda beli 100 lot saham (100,000 unit) nilai RM650, keuntungan sekiranya saham naik kepada RM2 ialah RM20,000.

Sekiranya anda ada RM65,000 simpanan cuba bayangkan berapa unit yang anda boleh beli dan berapa banyak keuntungan yang anda boleh dapat? Dengan RM65,000 anda boleh beli sebanyak 1000 lot saham THHEAVY pada harga sekarang iaitu 1 juta unit. 1.000,000. Dan sekiranya harga naik pada paras tertinggi RM2 seunit, anda bakal menjadi jutawan dengan nilai RM2 juta. InsyaAllah.

Matematik mudah, ini bukan angan2 Mat Jenin, saham memang ada naik turunnya. Tapi pulangannya lebih baik daripada anda membekukan simpanan anda dalam bank dan memberi orang lain mengambil untung ke atas duit anda. Tak perlu merungut sekiranya hibbah/dividen yang diberikan rendah dari sebelumnya, kerana memang hak mereka untuk bertindak sekiranya keadaan tidak mengizinkan untuk membayar dividen yang banyak.

Peringatan keras, saham ni boleh menyebabkan anda kaya serta merta atau miskin serta merta, jadi berhati-hati sebelum bermain saham, bak kata pepatah Inggeris, high risk high gain, sila tuntut ilmu saham dengan mendalam terlebih dahulu sebelum anda membuat keputusan untuk menceburi bidang ini.

Untuk yang nak belajar mengenai saham ni boleh klik https://tinyurl.com/SahamEbook


Copyright : 2019 www.kaya2u.com

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online



kaya2u - buat duit online copyright 2005-2019 buat duit online