BISNES ONLINE

Buat Duit Online Dengan Handphone Tanpa Modal

Buat Duit Dengan Handphone Tanpa Modal


Zaman sekarang ialah zaman handphone, tengok sahaja semua orang mempunyai handphone, ada juga yang mempunyai 2, 3 handphone. Perkembangan handphone yang cepat ini tidak harus melalaikan kita dengan melayari media sosial yang tidak terkawal. Ada baiknya anda gunakan peluang yang ada untuk menambah pendapatan anda. Banyak peniaga-peniaga online sekarang yang telah menjadi kaya-raya buat duit dengan handphone walaupun tanpa sebarang modal dikeluarkan. Apa yang penting anda perlu mencari peluang yang ada dan memanipulasikan untuk kepentingan anda.
Mungkin anda selalu berwechat, adakah anda tahu dengan hanya menggunakan Wechat, anda boleh menghasilkan pendapatan yang lumayan sekiranya anda bijak menguasainya.Seperti juga Whatsapp, tujuan utama Wechat ialah untuk berkomunikasi melaui mesej, tetapi apa yang menyebabkan Wechat ini berbeza dengan Whtasapp ialah Wechat Moments, fungsinya adalah sama seperti timeline di Facebook dimana semua kawan-kawan di Wechat anda boleh melihat status yang anda pos di Moments Wechat anda.

Ok, kami kongsikan beberapa tips untuk anda buat duit dengan handphone tanpa modal dengan Wechat.

1. Jual barang di Wechat Moments

Jika anda telah mempunyai barang untuk dijual, anda boleh mula promosikan barangan anda di Wechat. Wechat adalah percuma, tiada sebarang bayaran dikenakan. Sekiranya anda tidak mempunyai barang untuk dijual, anda boleh mencari pembekal yang boleh menawarkan barang untuk anda jual. Sekiranya tiada modal pun tiada masalah, anda boleh gunakan khidmat syarikat yang menawarkan program dropship untuk anda mula menjual. Tak tahu nak cari? Google saja, pasti terjumpa dengan syarikat yang menawarkan khidmat tersebut.

2. Promosi blog di Wechat Moments

Jika anda tiada barang untuk dijual, atau anda tidak berminat untuk menjual barang dropship, anda boleh gunakan Wechat untuk mempromosi link blog anda. Anda perlu ada blog untuk tujuan ini. Sekiranya anda tiada blog, anda boleh buat satu blog yang simple tapi mendatangkan hasil.

3. Promosi link affiliate di Wechat Moments

Ini cukup senang dilakukan, anda hanya perlu share link yang anda dapat daripada program affiliate yang anda sertai, sekiranya tiada, anda boleh menyertai mana-mana program yang ditawarkan. Kebanyakannya menawarkan program secara percuma.

Apa yang penting, rakan anda perlu ramai di Wechat, sekiranya anda tiada kawan tak perlu risau, Wechat ada cara nak tambah kawan anda seperti Wechat Shake dimana anda boleh mencari kawan-kawan di sekitar kawasan anda dengan mudah.

Untuk mengetahui rahsia  buat duit dengan handphone tanpa modal dengan Wechat ini, anda boleh lawat link ini, ---> TeknikWechat


Buat Duit Dengan Handphone Tanpa ModalBuat Duit Online Dengan Handphone Tanpa Modal 

copyright 2018 www.kaya2u.com


Buat Duit Online Dari Rumah Dengan Menulis

Buat Duit Online Dari Rumah

Tak semestinya anda mesti bekerja untuk mendapat duit. Di zaman teknologi ini, sumber pendapatan mudah diperolehi walaupun di rumah. Masih ramai yang mindanya terperangkap dengan pendapat klasik yang mengatakan anda harus bekerja untuk mendapatkan duit. Pandangan ini mungkin tepat dikatakan 30 tahun lepas, di zaman internet belum lagi berkembang, tetapi pada masa sekarang ini, kebanyakan mereka yang bekerja dari rumah mendapat lebih pendapatan daripada bekerja di pejabat.

Banyak program buat duit online dari rumah, antara yang anda boleh cuba ialah menulis di blog/website/artikel. Anda boleh buat satu blog bagi membincangkan satu-satu perkara yang menjadi kepakaran anda contohnya anda mahir berkebun, anda boleh buat satu blog yang khas menceritakan tentang tips-tips untuk berkebun.

buat-duit-dari-rumah


Pendapatan yang diperolehi daripada membuat blog/website/artikel ialah melalui caj pengiklanan di blog/website/artikel anda. Semakin popular blog/website/artikel anda, semakin tinggi pendapatan yang bakal diperolehi daripada iklan berdasarkan caj dan bilangan pengiklan. 

Iklan di blog/website/artikel pula ada 2 jenis iaitu secara automatik dan manual. Bagi iklan secara automatik, anda perlu memasukkan kod yang diterima daripada syarikat pengiklan seperti Google Adsense, Addbrite atau Nuffnang ke dalam blog anda. Iklan akan disesuaikan dengan kandungan blog anda, sekiranya anda bercertia tentang kebun, maka iklan yang akan keluar adalah berkenaan pertanian contohnya. Bagi jenis kedua iaitu manual dimana anda menjual ruang iklan di dalam blog anda, anda boleh meletakkan harga yang bersesuaian bergantung kepada saiz, lokasi dan tempoh masa iklan.

Buat permulaan, anda boleh menulis di blog percuma terlebih dahulu. Sekiranya blog anda telah popular dan boleh menjana pendapatan sendiri, anda boleh membeli domain dan hosting untuk website anda sendiri.

Jangan terkejut sekiranya pendapatan buat duit online dari rumah anda dari sebuah blog boleh mengatasi gaji seorang pegawai tinggi yang bekerja di pejabat bertali leher dan berhawa dingin.

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana anda boleh menjana pendapatan dengan menulis, sila lawat ---> RahsiaPenulis.com

buat duit dari rumah menulis

Buat Duit Online Dari Rumah

copyright buat duit online

Buat Duit Online Dengan Bigo

Buat Duit Online Dengan Bigo


Buat-Duit-Dengan-Bigo


Ini adalah satu cara membuat duit secara santai menggunakan handphone anda. Cara ini sesuai untuk mereka yang minat bervideo. Caranya mudah, download Bigo apps dan upload video anda dengan apps Bigo. Anda akan diberikan beans (coins) yang boleh ditukarkan kepada duit sebenar.

210 beans bersamaan USD1 dan sekiranya ditukar kedalam ringgit bersamaan RM4.10 kadar tukaran semasa. Kadar minima untuk pengeluaran duit islah sebnayak 6700 beans.

 Ada pengguna Bigo yang menjana sehinga USD320 sebulan (RM1300), sekiranya anda popular dan channel anda mempunyai banyak subscriber, anda boleh mendapatkan penpatatan yang lebih lumayan.


Buat Duit Online Dengan Bigo

copyright 2018 buat duit online

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Onlinekaya2u - BISNES ONLINE copyright 2005-2019 bisnes online