Buat Duit Online Dengan Shopee - Jana RM10K semudah ABC

Buat Duit Online Dengan Shopee

Shopee adalah satu lagi senjata untuk buat duit online secara mudah dan lumayan. Yang bestnya shopee ni free. Tiada sebarang fee. Siapa yang tiada bole download app ini di henpon anda..

Apa itu Shopee?

Ia adalah satu medium dimana anda boleh menjual beli dengan menggunakan telefon anda, hanya download apps shopee dan anda boleh mula menjual dan membeli, pastikan anda mempunyai nombor henpon yang aktif untuk pengesahan akaun anda


buat duit dengan shopee



Cara menjual online dengan Shopee?

Setelah selesai mendownload apps shopee tersebut, anda dah boleh memulakan langkah seterusnya.

1. Bukak Apps Shopee anda, anda akan lihat paparan seperti di gambar bawah.. Abaikan jumlah di Shopee wallet tu itu, ini adalah jualan yang masih dalam simpanan Shopee untuk salah satu akaun Shopee yang diuruskan oleh kami, belom clear lagi (kita bole set bayaran seminggu sekali atau request secara manual setiap hari). Untuk menjual, tekan butang sell di bahagian bawah apps tersebut.






2. Selepas tekan butang sell, akan keluar paparan seperti dibawah dimana anda boleh membuat pilihan untuk mengupload gambar, samada gambar telah sedia ada di henpon anda ataupon gambar yang anda akan ambil daripada kamera henpon anda dan sekiranya ada gambar barang yang ingin dijual, anda juga boleh upload terus daripada akaun instagram anda (anda perlu link kan dengan akaun instagram anda). Pilih gambar dan upload



3. Selepas gambar di upload, seterusnya anda masukkan butiran barang yang hendak dijual, seperti berat, kategori, kegunaan, dan apa-apa detail yang boleh menarik perhatian pemebi, tak perlu panjang berjela, ringkas dan padat. (orang takde masa sangat nak baca panjang2). Isikan butiran-butiran wajib, tidak perlu semua, melainkan yang diwajibkan isi oleh Shopee anda perlu masukkan.


4. Kemudian anda perlu memasukkan brand atau jenama barangan, sekiranya tiada di dalam list Shopee, anda boleh memasukkannya kedalam ruang yang disediakan.







5. Selepas semuanya lengkap, anda bole tekan butang submit dan product anda telah live di Shopee, semua pengguna Shopee boleh melihat barangan anda sekiranya mereka search product di apps Shoppee.

6. Anda boleh mempromote alamat kedai shopee anda di media sosial, whatsapp, wechat dan sebagainya untuk menambah bakal pelanggan dan follower anda.

7. Bayaran macamana?

Ni yang best ni, Shopee tidak mengenakan sebarang bayaran setakat ini, jadi anda tidak dicaj apa-apa untuk menjual di Shoppe. Pelanggan yang membeli barang di Shopee akan membuat bayaran melalui akaun bank Shopee dan bayaran akan direleasekan ke akaun anda setelah barang tiba kepada pelanggan anda, sama ada pelanggan sahkan atau secara auto bergantung kepada tracking syarikat penghantaran yang mengesahkan barang telah selamat tiba.

8. Pendapatan lumayan ker?

Kami sendiri ada beberapa akaun Shopee, walaupun pendapatnnya tidak semeriah portal online kami yang lain, namun kerana tiada sebarang caj yang dikenakan di samping setiap pembelian diberikan point untuk ditebus, Shopee adalah apps yang sangat baik untuk tujuan buat duit online dengan mudah. berikut adalah pendapatan terkumpul untuk salah satu akaun Shopee yang kami uruskan.


Selamat mem buat duit online dengan Shopee.

Follow kami di FB dan IG

copyright 2017 - Kaya2u - Buat duit online

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online