Buat Duit Online Dengan Youtube

Buat Duit Online - Buat Duit Dengan Youtube

Biasa kita tengok youtube untuk berhibur, mendengar ceramah agama, mencari ilmu2 internet, tapi adakah anda tahu yang youtube boleh memberikan pendapatan lumayan untuk anda? Ramai yang telah menjadi jutawan semata-mata dengan pendapatan buat duit online yang dijana daripada youtube.

buat-duit-online-youtube
Add caption
Anda mesti selalu tengah sedap-sedap tengok video tiba-tiba terkeluar iklan. Dengan cara inilah anda dapat membuat duit online dengan youtube. Semasa video yang anda lihat itu memaparkan iklan, bermaksud ada pihak ketiga yang memasukkan iklannya dan pemunya video yang anda lihat itu akan mendapat iklan pay per view setiap kali iklan dipaparkan divedio yang sedang anda tengok.

buat-duit-online-dengan-youtube


Caranya mudah dan simple, anda upload video yang menarik di youtube, semakin ramai orang melihat video anda, semakin tinggi bayaran yang anda akan terima daripada youtube. Youtube ada menetapkan syarat minima sebelum video anda layak untuk diiklankan. Antaranya views yang banyak (10 ribu views), copyright (video mesti original dan lagu bukan lah lagu yang ada hakcipta), tiada unsur-unsur lucah atau apa-apa video yang dilarang.

Contoh mereka yang berjaya menjadi jutawan dengan buat duit online dengan youtube ialah Jenna Marbles daripada Amerika mencatatkan pendapatan sebanyak USD350,000 setahun daripada youtube, lebih kurang RM1.45 juta setahun!. Olga Kay USD100,000 hingga USD 300,000 setahun. Secara purata beliau mendapat sebanyak USD7.60 untuk 1000 views, USD2000 untuk 1 juta views, lebih kurang RM8728.20 untuk 1 video sahaja.

Duit daripada iklan ini akan dibayar melalui adsense, anda perlu mendaftar untuk adsense terlebih dahulu sebelum mengaktifkan function tersebut, kami ada sharekan bagaimana membuat duit dengan adsense sebelum ini. Boleh lihat pos-pos sebelum di blog ini.

Ok sekian dulu, selamat mencuba.

Copyright 2017 Buat Duit Online

Buat Duit Online Tanpa Modal dan Barang - Affiliate Lazada

Buat Duit Online Tanpa Modal dan Barang - Affiliate Lazada

Bila sebut Lazada mesti ramai bayangkan platform untuk jual beli barang. Kalau nak jual di Lazada mesti ada barang, kalau x macamana nak jual? Silap tu. Ada satu peluang buat duit online dari Lazada yang tak ramai yang tahu, iaitu program affiliate Lazada.

Macamana affiliate ni berfungsi? Senang saja, anda hanya perlu meletakkan banner produk-produk lazada di blog atau website anda. Sekiranya ada pelanggan yang membeli melalui link banner anda, anda akan mendapat komisyen yang agak lumayan 6% hingga 10% daripada harga barangan mengikut jenis barang. Bayangkan sekiranya pelanggan membeli sebuah TV dari lazada yang berharga RM1000, sekiranya komisyen yang diterima ialah 10%, maka jumlah keuntungan anda ialah RM100. Ini cara mudah untuk buat duit online tanpa modal tanpa barang.

Sekiranya berminat, anda bole mendaftar secara percuma di sini https://www.lazada.com.my/affiliate/signup/

Selepas pendaftaran disahkan, anda akan diberi akses untuk mencipta banner, widget dan bahan-bahan promosi lain yang anda boleh gunakan untuk mula buat duit online dengan Lazada ini. Berikut adalah contoh banner yang dicipta.



Dengan meletakkan banner tersebut di blog, website anda, sekiranya ada pelanggan yang membeli setelah klik banner yang anda letak, anda akan menerima komisyen daripada Lazada (6%-10%). Anda tak perlu fikir apa dah, penjual di Laada akan menguruskan semua tempahan dan anda hanya menunggu komisyen daripada Lazada. Lebih senang untuk mendapat jualan sekiranya blog, website anda ada kena mengena dengan barang yang ingin dipromosikan.

Selain banner static, terdapat juga corousel dan widget-widget lain yang anda boleh bina. Ok sekarang anda boleh daftar percuma dan cuba untuk mahirkan dengan Affiliate Lazada.

Sekiranya anda berminat untuk menjual di Lazada, kami akan kongsikan di lain masa.

Selamat buat duit online dengan lazada.

Copyright buat duit online


Mycybersale 2017 - Peluang Keemasan Untuk Penggiat Bisnes Online

Mycybersale - Peluang untuk penggiat Bisnes Online mempromosi Produk


Penggiat bisnes online perlu untuk merebut peluang keemasan ini, Mycybersale telah berlangsung selama 4 tahun berturut-turut dan pada tahun ini akan diadakan  pada 9 hingga 13 Oktober 2017.



Sedikit info mengenai Mycybersale untuk yang tak berapa kenal, ia adalah satu inisiatif yang dianjurkan oleh MDEC di bawah Inisiatif Digital Malaysia sebagai pemangkin untuk membangunkan industri e-dagang serta untuk meningkatkan budaya membeli-belah dalam talian di Malaysia.


MDEC berhasrat untuk membawa industri online Malaysia ke dalam piawaian antarabangsa dengan menyatukan semua penggiat-penggiat online di bawah di bawah satu bumbung maya: e-pasar seperti peruncit dan pedagang dalam talian, pembekal gerbang pembayaran, logistik dan pemenuhan , pemain industri, institusi kewangan serta penyedia perkhidmatan telekomunikasi dan infrastruktur.


Dengan keadaan ekonomi yang sedang berkembang ini, industri online Malaysia dijangka meningkat kepada RM72.3 bilion menjelang 2015. Ini sejajar dengan aspirasi ekonomi digital MDEC di bawah Digital Malaysia. 



Objektif Mycybersale adalah seperti berikut:

Untuk menjana permintaan belanja dalam talian dari pengguna

Untuk menggalakkan PKS untuk mengguna pakai eCommerce dalam perniagaan mereka
Untuk meningkatkan pendapatan domestik eCommerce


Dari tahun 2014 hingga 2016, MDEC telah bekerjasama dengan beberapa pemain dalam industri eCommerce untuk menyokong dan memacu pertumbuhan ekonomi digital. Sehingga 2016, MDEC telah berjaya mencapai GMV sebanyak RM 211 Juta (peningkatan 80% daripada GMV 2015).

Dari itu, mereka yang masih belum mendaftar masih ada lagi peluang berbuat demikian, cepat-cepat register di website MDEC (https://mycybersale.mdec.com.my/) untuk sama-sama join Mycybersale kali ini. 


Copyright 2017 Buat Duit Online

Buat Duit Online Tanpa Modal Tapi Boleh Jadi Jutawan

Buat Duit Online Tanpa Modal Tapi Boleh Jadi Jutawan

Tiada yang mustahil dalam dunia ini, mungkin ada yang mengatakan tak mungkin tanpa sebarang modal anda boleh jadi jutawan. Menjadi jutawan bukanlah sesuatu yang sangat sukar. Sekiranya anda mempunyai matlamat yang jelas, usaha yang maksima, anda akan menjadi jutawan dalam masa yang wajar. banyak pekerjaan yang tidak memerlukan sebarang modal, anda boleh memerhatikan disekeliling anda, tentu akan terdetik beberapa idea menarik untuk membuat duit tanpa modal ini.

Kami akan bercerita khusus bagaimana untuk buat duit online tanpa modal. Berikut adalah beberapa cara yang kami telah cuba dan menghasilkan ribuan ringgit bagi satu-satu program. Anda juga boleh mencubanya. Apa yang penting, tiada sebarang modal dikeluarkan, tiada sebarang risiko.

1. Buat Duit Online Dengan Blogspot

Ini sangat mudah, blogspot adalah satu laman dimana anda bole mempromosi apa-apa barangan yang anda ingin jual, disamping itu, anda boleh meletakkan iklan di blogspot anda bagi mendatangkan pendapatan lumayan. Antara iklan yang popular ialah adsense, iklan affiliate seperti Clickbank, Commision Junction tak lupa juga pengiklan Malaysia seperti Nuffnang. Semua ini adalah percuma, anda boleh mencubanya sekarang.



2. Buat Duit Online Dengan Clickbank

Clickbank adalah satu program affiliate dimana anda perlu mempromosikan link produk-produk di Clickbank, anda akan mendapat komisyen dengan setiap produk yang berjaya dijual, bayaran adalah menggunakan cek yang akan terus dihantar kepada anda. Lumayan ker komisyen yang diberi? Ya cukup lumayan, ada produk yang menawarkan sehinggan RM300 bagi setiap produk atau servis yang dilanggan melalui link anda.

3. Buat Duit dengan Affiliate

Banyak program affiliate yang ditawarkan, sebagai contoh di atas, Clickbank, Affliate Junction dimana anda hanya mempromosi produk-produk mereka dan sekiranya jualan berjaya dibuat, anda akan diberikan komisyen.

4. Buat Duit Dengan Dropship

Dropshp semakin popular sekarang, terdapat banyak syarikat yang menawarkan program dropship kepada pelanggan, sekarang ini banyak syarikat Malaysia juga turut menawarkan program dropship, pada masa dulu hanya syarikat daripada luar negara sahaja yang mempelopori bidang dropship ini. Sebagai contoh sekiranya anda ingin membuat dropship barangan dandanan lelkai anda boleh mencuba syarikat ini, kami telah mencubanya dan hasilnya gak lumayan. Bole terus ke website syarikat ini disini http://www.borongpomade.com

buat duit online dengan dropship


Itu serba sedikit idea untuk anda buat duit online tanpa modal, banyak lagi yang kami akan kongsikan pada masa akan datang. Semoga kedatangan tahun baru hijrah ini, anda akan lebih bersemangat untuk mencari rezki yang halal di internet.

copyright : Buat Duit Online http://www.kaya2u.com


Buat Duit - Jutawan Air Balang Perkongsian En Mizan Sulaiman

Buat Duit - Jutawan Air Balang Perkongsian En Mizan Sulaiman

Pos kali ini kita akan kongsikan kisah daripada seorang peniaga air balang bertaraf jutawan senyap yang mungkin boleh memberi sedikit impak dan idea kepada anda.




Nak Buat Bisnes, Nak Cari Duit Lebih! Tapi Masih Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa?

Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!

Assalammualaikum salam hormat buat anda... seorang usahawan atau  bakal usahawan!

Izinkan saya menceritakan seba sedikit pengalaman serta latar belakang saya!

Nama saya Mizan Sulaiman. Saya telah mula berniaga air sejak tahun 2008 lagi di pasar ramadhan. Selain itu, saya juga turut menjalankan bisnes air balang ini di pasar malam, pasar tani, dan juga di karnival-karnival IKS di Selangor, Putrajaya dan juga Kuala Lumpur.

Tahun lepas! Sewaktu saya berniaga air di bazar Ramadhan, keuntungan saya mencecah lebih RM7,000.




Apa yang lebih menarik lagi... pendapatan saya ini saya perolehi dengan hanya meniaga di satu lokasi pasar ramadhan sahaja dan hanya menjual 3 balang air sahaja!

Ya! 3 balang air sahaja!

Tapi Alhamdulillah... Setiap hari..  ketiga-tiga balang air saya akan habis licin dijual!
Ianya bukanlah nasib semata-mata.... Tapi ada strategi rahsia yang saya lakukan hasil dari pengalaman berniaga air sejak beberapa tahun kebelakangan ini


Kos Rendah; Untung Lebih Dari 1000%


 Satu perkara yang anda perlu tahu, bisnes air ini untungnya besar. Kos permulaan serta kos harian untuk menjalankan bisnes air ini juga agak rendah.
Anda boleh memulakan bisnes air balang ini dengan modal permulaan di bawah RM1,000.  (Kos membeli kanopi, meja, serta balang air)

Manakala, kos untuk membuat air pula, sekitar RM100 setiap hari, (bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual).

Sebagai contoh... Jika anda mahu menjual air soya, kos untuk membeli 1kg kacang soya dan 2 beg ais, adalah sekitar RM12 sahaja. Namun setelah di proses menjadi air soya dan dimasukkan ke dalam balang air untuk dijual, anda boleh menjualnya sebanyak 120 cawan. Jika setiap cawan di jual dengan harga RM1.00... Bermakna anda sudah memperolehi RM120... Peningkatan sebanyak 1,000% dari modal yang dikeluarkan.
Begitu juga dengan air-air yang lain.... Kadar keuntungan kasar bisnes air ini...  selalunya adalah 500% ke atas berbanding kos modal yang dikeluarkan.


Copyright 2017 - kaya2u (buat duit online since 2007)

Buat Duit Online Dengan Shopee - Jana RM10K semudah ABC

Buat Duit Online Dengan Shopee

Shopee adalah satu lagi senjata untuk buat duit online secara mudah dan lumayan. Yang bestnya shopee ni free. Tiada sebarang fee. Siapa yang tiada bole download app ini di henpon anda..

Apa itu Shopee?

Ia adalah satu medium dimana anda boleh menjual beli dengan menggunakan telefon anda, hanya download apps shopee dan anda boleh mula menjual dan membeli, pastikan anda mempunyai nombor henpon yang aktif untuk pengesahan akaun anda


buat duit dengan shopee



Cara menjual online dengan Shopee?

Setelah selesai mendownload apps shopee tersebut, anda dah boleh memulakan langkah seterusnya.

1. Bukak Apps Shopee anda, anda akan lihat paparan seperti di gambar bawah.. Abaikan jumlah di Shopee wallet tu itu, ini adalah jualan yang masih dalam simpanan Shopee untuk salah satu akaun Shopee yang diuruskan oleh kami, belom clear lagi (kita bole set bayaran seminggu sekali atau request secara manual setiap hari). Untuk menjual, tekan butang sell di bahagian bawah apps tersebut.






2. Selepas tekan butang sell, akan keluar paparan seperti dibawah dimana anda boleh membuat pilihan untuk mengupload gambar, samada gambar telah sedia ada di henpon anda ataupon gambar yang anda akan ambil daripada kamera henpon anda dan sekiranya ada gambar barang yang ingin dijual, anda juga boleh upload terus daripada akaun instagram anda (anda perlu link kan dengan akaun instagram anda). Pilih gambar dan upload



3. Selepas gambar di upload, seterusnya anda masukkan butiran barang yang hendak dijual, seperti berat, kategori, kegunaan, dan apa-apa detail yang boleh menarik perhatian pemebi, tak perlu panjang berjela, ringkas dan padat. (orang takde masa sangat nak baca panjang2). Isikan butiran-butiran wajib, tidak perlu semua, melainkan yang diwajibkan isi oleh Shopee anda perlu masukkan.


4. Kemudian anda perlu memasukkan brand atau jenama barangan, sekiranya tiada di dalam list Shopee, anda boleh memasukkannya kedalam ruang yang disediakan.







5. Selepas semuanya lengkap, anda bole tekan butang submit dan product anda telah live di Shopee, semua pengguna Shopee boleh melihat barangan anda sekiranya mereka search product di apps Shoppee.

6. Anda boleh mempromote alamat kedai shopee anda di media sosial, whatsapp, wechat dan sebagainya untuk menambah bakal pelanggan dan follower anda.

7. Bayaran macamana?

Ni yang best ni, Shopee tidak mengenakan sebarang bayaran setakat ini, jadi anda tidak dicaj apa-apa untuk menjual di Shoppe. Pelanggan yang membeli barang di Shopee akan membuat bayaran melalui akaun bank Shopee dan bayaran akan direleasekan ke akaun anda setelah barang tiba kepada pelanggan anda, sama ada pelanggan sahkan atau secara auto bergantung kepada tracking syarikat penghantaran yang mengesahkan barang telah selamat tiba.

8. Pendapatan lumayan ker?

Kami sendiri ada beberapa akaun Shopee, walaupun pendapatnnya tidak semeriah portal online kami yang lain, namun kerana tiada sebarang caj yang dikenakan di samping setiap pembelian diberikan point untuk ditebus, Shopee adalah apps yang sangat baik untuk tujuan buat duit online dengan mudah. berikut adalah pendapatan terkumpul untuk salah satu akaun Shopee yang kami uruskan.


Selamat mem buat duit online dengan Shopee.

Follow kami di FB dan IG

copyright 2017 - Kaya2u - Buat duit online

Buat Duit Online dengan Clickbank

Buat Duit Online dengan Clickbank

Clickbank adalah salah satu cara buat duit paling mudah, tanpa modal. Namun memerlukan ilmu untuk menguasainya.



Clikbank adalah satu syarikat daripada USA yang memberi peluang kepada pengusaha online khasnya yang mempunyai website atau blog untuk mempromosi produk mereka untuk mendapat komisyen. Kebanyakan produk adalah ebook dan software.
.
Selain daripada itu, anda juga bole menjual produk digital anda di clickbank. Pembayaran akan dilakukan menggunakan cek setelah melepasi amoun minima yang ditetapkan.




Bagaimana nak mula? 

1. Daftar akaun secara percuma di Clickbank
2. Setelah mendaftar, anda akan diberi link untuk mula promosi produk-produk di Clickbank.
3. Anda boleh meletakkan banner yang beserta link promosi anda di website atau blog sedia ada atau membuat atau membeli domain baru.
4. Seterusnya promosikan link blog anda 
5. Jika ada jualan, anda akan lihat ada notis di dashboard akaun clickbank anda. Dan pembayaran secara cek akan dibuat setelah anda melepasi treshhold yang ditetapkan.

Dengan nilai tukaran wang USD yang tinggi berbanding RM sekarang ini, anda patut mencuba peluang ini. Pada masa artikel ni ditulis 1 USD = RM4.29. Purata komisyen islah USD30 lebih kurang RM128 bagi satu-satu produk.



Selamat membuat duit online
.
Copyright 2017 Buat Duit Online www.kaya2u.com

Buat Duit Online Dengan Fiverr

Buat Duit Online Dengan Fiverr

Anda pernah dengar Fiverr ker? Fiverr telah diasaskan oleh Shai Wininger and Micha Kaufman pada 1 February 2010.

Tujuan utama Fiverr ialah untuk memberikan peluang kepada pembeli untuk mendapatkan apa jua perkhidmatan dengan harga murah bermula daripada USD5. Banyak freelancer menjual perkhidmatan mereka di sini.


Antara yang popular ialah perkhidmatan untuk menaikkan rangking website, design website, upah untuk membuat logo, poster dan sebagainya. malah ada juga perkhidmatan yang pelik seperti menyanyikan lagu hari jadi kepada anda, menulis nama anda di perut dan sebagainya.

Apa yang menariknya disini sesiapa sahaja boleh untuk menawarkan perkhidmatan mereka berdasarkan kepakaran masing-masing. Sebagai contoh anda mempunyai kemahiran untuk mentranslate Bahsa Inggeris kepada Bahasa Melayu, anda boleh menawarkan perkhidmatan anda contohnya USD5 untuk 100 patah perkataan, dan tambahan seterusnya.

Untuk yang ingin mendaftar ke Fiverr boleh menggunakan link ini

 Daftar Fiverr Percuma

Untuk yang berminat untuk mendapatkan info lanjut mengenai Buat Duit Online Dengan Fiverr anda boleh mendapatkan info di ebook ini 

Ebook Buat Duit Online Dengan Fiverr


buat duit fiverr


Selamat membuat duit dengan Fiverr

Copyright : Buat Duit Online 2017




Buat Duit Online - Jana RM5000 Seminggu dengan Lelong

Buat Duit Online - Jana RM5000 seminggu dengan Lelong

Betul, seminggu, bukan sebulan bukan setahun, malah ada yang dapat berkali-kali ganda lebih dari 5 ribu seminggu. Pendapatan ini akan masuk ke bank anda pada setiap minggu. Namun begitu bukan semua yang berjaya membuat jualan sebanyak itu, ramai yang biasa-biasa sahaja.

Untuk berjaya, anda tidak boleh berpuas hati dengan biasa-biasa saja. Perlu menjadi luar biasa. Kita lihat screen shot berikut. Ini adalah testimoni sebenar.

buat duit dengan lelong


Andaikata pendapatannya stabil 5 ribu seminggu, setahun mempunyai 52 minggu. 

RM5,000 X 52 = RM260,000 setahun (lebih kurang suku juta) 

Untuk anda yang masih belum mencuba menjual di Lelong, anda bole cuba untuk mendaftar buat duit dengan Lelong sekarang, kami akan kongsikan lagi tips-tips membuat duit di lelong pada masa akan datang.

copyright 2017 kaya2u buat duit online

Buat Duit Online dengan Lelong

Buat Duit Online dengan Lelong

Ramai peniaga online yang ada produk untuk dijual, tetapi tidak tahu dimana hendak menjual, saya cadangkan anda mencuba untuk menjual di lelong (https://www.lelong.com.my).

Untuk menjual di Lelong, anda perlu memilih akaun percuma atau berbayar. Untuk akaun percuma, segala transaksi akan diuruskan oleh anda sendiri dengan pelanggan, sementara untuk store lelong yang berbayar, semua urusan pembayaran adalah secara automatik dimana pelanggan akan membayar jumlah belian kepada akaun lelong. Lelong akan memaklumkan terdapat order barangan anda, anda kemudiannya akan mengepos kepada alamat pelanggan anda dan mengemaskini nombor tracking di sistem lelong.  Lelong akan membayar kepada anda seminggu sekali.

buat duit online dengan lelong


Yuran untuk Webstore lelong sentiasa berubah-ubah, buat masa sekarang caj yang dikenakan ialah sebanyak RM398 setahun umtuk basic store dan RM498 untuk advance store. Berbeza dari segi ciri-ciri yang ditawarkan. Buat permulaan basic store adalah memadai. Anda akan diberikan satu alamat store online dimana anda bioleh mula memasukkan produk anda disitu.

buat duit online lelong


Harus diingatkan terdapat caj bagi setiap barangan yang dijual. Anda perlu meletakkan harga yang munasaha bagi menagggung semua kos yang terlibat. Terdapat tutorial bagaimana anda dapat memulakan perniagaan di Lelong.

Kelebihan menjual barangan di Lelong ialah selain daripada nampak lebih profesional, listing di lelong agak mesra search engine, produk anda lebih berupaya dilihat oleh ramai bakal pembeli. Selain itu juga setiap penjual di Lelong diberikan rating oleh pelanggan, dimana rating yang tinggi akan menyebabkan anda lebih dipercayai oleh pembeli dan mudah untuk menjual barangan disitu.

Selamat mencuba.

Buat Duit Online dengan Lelong

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Post Popular Buat Duit Online


buat duit online bookmarks Social Bookmarking


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2018 kaya2u.blogspot.com - buat duit online