Buat Duit Online Dengan Shopee - Jana RM10K semudah ABC

Buat Duit Online Dengan Shopee

Shopee adalah satu lagi senjata untuk buat duit online secara mudah dan lumayan. Yang bestnya shopee ni free. Tiada sebarang fee. Siapa yang tiada bole download app ini di henpon anda..

Apa itu Shopee?

Ia adalah satu medium dimana anda boleh menjual beli dengan menggunakan telefon anda, hanya download apps shopee dan anda boleh mula menjual dan membeli, pastikan anda mempunyai nombor henpon yang aktif untuk pengesahan akaun anda


buat duit dengan shopee



Cara menjual online dengan Shopee?

Setelah selesai mendownload apps shopee tersebut, anda dah boleh memulakan langkah seterusnya.

1. Bukak Apps Shopee anda, anda akan lihat paparan seperti di gambar bawah.. Abaikan jumlah di Shopee wallet tu itu, ini adalah jualan yang masih dalam simpanan Shopee untuk salah satu akaun Shopee yang diuruskan oleh kami, belom clear lagi (kita bole set bayaran seminggu sekali atau request secara manual setiap hari). Untuk menjual, tekan butang sell di bahagian bawah apps tersebut.






2. Selepas tekan butang sell, akan keluar paparan seperti dibawah dimana anda boleh membuat pilihan untuk mengupload gambar, samada gambar telah sedia ada di henpon anda ataupon gambar yang anda akan ambil daripada kamera henpon anda dan sekiranya ada gambar barang yang ingin dijual, anda juga boleh upload terus daripada akaun instagram anda (anda perlu link kan dengan akaun instagram anda). Pilih gambar dan upload



3. Selepas gambar di upload, seterusnya anda masukkan butiran barang yang hendak dijual, seperti berat, kategori, kegunaan, dan apa-apa detail yang boleh menarik perhatian pemebi, tak perlu panjang berjela, ringkas dan padat. (orang takde masa sangat nak baca panjang2). Isikan butiran-butiran wajib, tidak perlu semua, melainkan yang diwajibkan isi oleh Shopee anda perlu masukkan.


4. Kemudian anda perlu memasukkan brand atau jenama barangan, sekiranya tiada di dalam list Shopee, anda boleh memasukkannya kedalam ruang yang disediakan.







5. Selepas semuanya lengkap, anda bole tekan butang submit dan product anda telah live di Shopee, semua pengguna Shopee boleh melihat barangan anda sekiranya mereka search product di apps Shoppee.

6. Anda boleh mempromote alamat kedai shopee anda di media sosial, whatsapp, wechat dan sebagainya untuk menambah bakal pelanggan dan follower anda.

7. Bayaran macamana?

Ni yang best ni, Shopee tidak mengenakan sebarang bayaran setakat ini, jadi anda tidak dicaj apa-apa untuk menjual di Shoppe. Pelanggan yang membeli barang di Shopee akan membuat bayaran melalui akaun bank Shopee dan bayaran akan direleasekan ke akaun anda setelah barang tiba kepada pelanggan anda, sama ada pelanggan sahkan atau secara auto bergantung kepada tracking syarikat penghantaran yang mengesahkan barang telah selamat tiba.

8. Pendapatan lumayan ker?

Kami sendiri ada beberapa akaun Shopee, walaupun pendapatnnya tidak semeriah portal online kami yang lain, namun kerana tiada sebarang caj yang dikenakan di samping setiap pembelian diberikan point untuk ditebus, Shopee adalah apps yang sangat baik untuk tujuan buat duit online dengan mudah. berikut adalah pendapatan terkumpul untuk salah satu akaun Shopee yang kami uruskan.


Selamat mem buat duit online dengan Shopee.

Follow kami di FB dan IG

copyright 2017 - Kaya2u - Buat duit online

Buat Duit Online dengan Clickbank

Buat Duit Online dengan Clickbank

Clickbank adalah salah satu cara buat duit paling mudah, tanpa modal. Namun memerlukan ilmu untuk menguasainya.



Clikbank adalah satu syarikat daripada USA yang memberi peluang kepada pengusaha online khasnya yang mempunyai website atau blog untuk mempromosi produk mereka untuk mendapat komisyen. Kebanyakan produk adalah ebook dan software.
.
Selain daripada itu, anda juga bole menjual produk digital anda di clickbank. Pembayaran akan dilakukan menggunakan cek setelah melepasi amoun minima yang ditetapkan.




Bagaimana nak mula? 

1. Daftar akaun secara percuma di Clickbank
2. Setelah mendaftar, anda akan diberi link untuk mula promosi produk-produk di Clickbank.
3. Anda boleh meletakkan banner yang beserta link promosi anda di website atau blog sedia ada atau membuat atau membeli domain baru.
4. Seterusnya promosikan link blog anda 
5. Jika ada jualan, anda akan lihat ada notis di dashboard akaun clickbank anda. Dan pembayaran secara cek akan dibuat setelah anda melepasi treshhold yang ditetapkan.

Dengan nilai tukaran wang USD yang tinggi berbanding RM sekarang ini, anda patut mencuba peluang ini. Pada masa artikel ni ditulis 1 USD = RM4.29. Purata komisyen islah USD30 lebih kurang RM128 bagi satu-satu produk.



Selamat membuat duit online
.
Copyright 2017 Buat Duit Online www.kaya2u.com

Buat Duit Online Dengan Fiverr

Buat Duit Online Dengan Fiverr

Anda pernah dengar Fiverr ker? Fiverr telah diasaskan oleh Shai Wininger and Micha Kaufman pada 1 February 2010.

Tujuan utama Fiverr ialah untuk memberikan peluang kepada pembeli untuk mendapatkan apa jua perkhidmatan dengan harga murah bermula daripada USD5. Banyak freelancer menjual perkhidmatan mereka di sini.


Antara yang popular ialah perkhidmatan untuk menaikkan rangking website, design website, upah untuk membuat logo, poster dan sebagainya. malah ada juga perkhidmatan yang pelik seperti menyanyikan lagu hari jadi kepada anda, menulis nama anda di perut dan sebagainya.

Apa yang menariknya disini sesiapa sahaja boleh untuk menawarkan perkhidmatan mereka berdasarkan kepakaran masing-masing. Sebagai contoh anda mempunyai kemahiran untuk mentranslate Bahsa Inggeris kepada Bahasa Melayu, anda boleh menawarkan perkhidmatan anda contohnya USD5 untuk 100 patah perkataan, dan tambahan seterusnya.

Untuk yang ingin mendaftar ke Fiverr boleh menggunakan link ini

 Daftar Fiverr Percuma

Untuk yang berminat untuk mendapatkan info lanjut mengenai Buat Duit Online Dengan Fiverr anda boleh mendapatkan info di ebook ini 

Ebook Buat Duit Online Dengan Fiverr


buat duit fiverr


Selamat membuat duit dengan Fiverr

Copyright : Buat Duit Online 2017




Buat Duit Online - Jana RM5000 Seminggu dengan Lelong

Buat Duit Online - Jana RM5000 seminggu dengan Lelong

Betul, seminggu, bukan sebulan bukan setahun, malah ada yang dapat berkali-kali ganda lebih dari 5 ribu seminggu. Pendapatan ini akan masuk ke bank anda pada setiap minggu. Namun begitu bukan semua yang berjaya membuat jualan sebanyak itu, ramai yang biasa-biasa sahaja.

Untuk berjaya, anda tidak boleh berpuas hati dengan biasa-biasa saja. Perlu menjadi luar biasa. Kita lihat screen shot berikut. Ini adalah testimoni sebenar.

buat duit dengan lelong


Andaikata pendapatannya stabil 5 ribu seminggu, setahun mempunyai 52 minggu. 

RM5,000 X 52 = RM260,000 setahun (lebih kurang suku juta) 

Untuk anda yang masih belum mencuba menjual di Lelong, anda bole cuba untuk mendaftar buat duit dengan Lelong sekarang, kami akan kongsikan lagi tips-tips membuat duit di lelong pada masa akan datang.

copyright 2017 kaya2u buat duit online

Buat Duit Online dengan Lelong

Buat Duit Online dengan Lelong

Ramai peniaga online yang ada produk untuk dijual, tetapi tidak tahu dimana hendak menjual, saya cadangkan anda mencuba untuk menjual di lelong (https://www.lelong.com.my).

Untuk menjual di Lelong, anda perlu memilih akaun percuma atau berbayar. Untuk akaun percuma, segala transaksi akan diuruskan oleh anda sendiri dengan pelanggan, sementara untuk store lelong yang berbayar, semua urusan pembayaran adalah secara automatik dimana pelanggan akan membayar jumlah belian kepada akaun lelong. Lelong akan memaklumkan terdapat order barangan anda, anda kemudiannya akan mengepos kepada alamat pelanggan anda dan mengemaskini nombor tracking di sistem lelong.  Lelong akan membayar kepada anda seminggu sekali.

buat duit online dengan lelong


Yuran untuk Webstore lelong sentiasa berubah-ubah, buat masa sekarang caj yang dikenakan ialah sebanyak RM398 setahun umtuk basic store dan RM498 untuk advance store. Berbeza dari segi ciri-ciri yang ditawarkan. Buat permulaan basic store adalah memadai. Anda akan diberikan satu alamat store online dimana anda bioleh mula memasukkan produk anda disitu.

buat duit online lelong


Harus diingatkan terdapat caj bagi setiap barangan yang dijual. Anda perlu meletakkan harga yang munasaha bagi menagggung semua kos yang terlibat. Terdapat tutorial bagaimana anda dapat memulakan perniagaan di Lelong.

Kelebihan menjual barangan di Lelong ialah selain daripada nampak lebih profesional, listing di lelong agak mesra search engine, produk anda lebih berupaya dilihat oleh ramai bakal pembeli. Selain itu juga setiap penjual di Lelong diberikan rating oleh pelanggan, dimana rating yang tinggi akan menyebabkan anda lebih dipercayai oleh pembeli dan mudah untuk menjual barangan disitu.

Selamat mencuba.

Buat Duit Online dengan Lelong

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online