Buat Duit Online - Cek dari Amazon

Buat Duit Online - Cek dari Amazon

Saja-saja pos kali ni nak menunjuk tunjuk cek yang aku terima dari Amazon beberapa hari lepas. Nak tunjuk sikit pada orang yang kata tak boleh buat duit dengan blog/website dan nak bagi semangat kepada yang baru nak mencuba dan kepada yang masih belum berjaya mendapat pendapatan dari blog/website.

cek amazon

Beberapa part2 sulit tu terpaksa la aku gelapkan sebelum orang salah gunakan. Kali ni bayaran yang diterima USD 313.85 lebih kurang RM1000. Ada ramai kat luar sana dapat income lebih lumayan dengan Amazon ni.. ada yang 5 angka.. 6 angka sebulan... Buat permulaan ni cukup la beberapa ratus dolar sebulan.. Agak lumayan kalau part time income korang dapat banyak tu kan?.

Untuk yang tak berapa paham Amazon ni.. dia lebih kurang macam eBay jugak.. aku rasa dah cerita dalam post aku sebelum nih.. kalau rajin selak lah post lama-lama.. Secara ringkasnya.. kita promote barang yang dijual di Amazon di blog/website kita.. letak link/banner... kalau ada orang beli melalui blog/website kita.. kita akan dapat komisyen jualan 4% hingga 15%.



Cuba kira2 kalau korang ada sorang pelawat blog/website korang klik iklan di website/blog korang dan membeli barang kat atas tu. Cuba try test kira komisyen dia = harga barang = USD124,895 X komisyen 15% = USD18,734 = jumlah komisyen dalam ringgit ialah RM59,283... Wowwii.. berapa bulan ke berapa tahun punya gaji tu.. dengan hanya menjual satu barang... :)

Walaupon bukan senang nak jual barang semahal itu... tapi tak mustahil kalau kita berusaha.. Amazon akan beri 4% komisyen sebagai permulaan.. dan akan ditambah hingga setinggi 15% jika berjaya menjual banyak barang Amazon.

Ok, setakat tu dulu, harap dapat beri semangat kepada yang baru2 nak belajar buat duit online.

Disaat orang lain sebok buat duit, kita jangan lah sebok buat alasan...

copyright 2012 -  http://kaya2u.blogspot.com



Buat Duit Online - 5 Benda Pelik Yang Pernah Dilelong di eBay

Buat Duit Online - 5 Benda Paling Pelik Yang Pernah Dilelong di eBay:

Kali ni aku nak kongsikan beberapa benda pelik yang telah dilelong dan berjaya dijual di eBay. Memang kadang-kadang tak masuk akal. Tapi itu bukan alasan untuk menjana keuntungan dengan eBay.

Kita tengok benda apa tu:

1. Sisa Gula-gula getah yang dibuang oleh Britney Spears di Hotel London dilelong oleh seorang peminat yang berjaya mengutipnya sebaik sahaja diludah oleh artis tersebut. Peminat setia Britney Spears memang akan berebut-rebut untuk mendapatkan barangan peribadi artis pujaan mereka itu. Sisa gula-gula getah ini mendapat bidaan hangat dan berjaya dijual dengan harga USD$263.



2. Hantu di dalam balang dilelong oleh seorang penjual di eBay kerana mendakwa ia menakutkan pemiliknya. Penjual meletakkan amaran tidak akan bertanggungjawab sekiranya "hantu" tersebut terlepas dari balang. "Hantu" tersebut berjaya dibida sehingga harga USD$50,922. Namun pembeli yang berjaya membida dengan harga tertinggi tidak membayarnya.



3. Natalie Dylan, gadis berusia 23 tahun melelong daranya di eBay dengan alasan untuk mendapatkan wang untuk menyambung pelajarannya. Dia berharap supaya dapat menjual "daranya" dengan harga sejuta dolar. Beliau bukan lah gadis pertama yang menjual daranya di eBay, sebelum ini seorang pelajar Britain telah berjaya menjual daranya di eBay dengan alasan mahu duit untuk belanja pelajarannya . Bidaan tersebut dimenangi oleh seorang ahli perniagaan, namun ahli perniagaan tersebut hanya memberi wang kepada gadis tersebut tanpa menuntut "barang" yang telah dimenanginya. - eBay telah melarang jualan seumpama itu sekarang. Jadi jangan cuba-cuba. :)



4. Sisa roti yang dimakan oleh Justin Timberlake yang didakwa ditinggalkan oleh artis tersebut semasa makan di sebuah restoran. Penjual menjual sisa roti tersebut di eBay beserta garpu dan pinggan yang digunakan oleh beliau untuk makan roti tersebut. Roti tersebut telah berjaya dijual dengan harga USD$3154.



5. Seorang lelaki Australia yang kecewa setelah bercerai dengan isterinya telah melelong kehidupannya sendiri di eBay dengan harga AUD$192,000. Lelongan yang dibuat termasuk rumah dan isi rumah, kereta, pekerjaan, motorsikal dan kawan-kawan beliau. Katanya, ini bertujuan untuknya menampung kos memulakan kehidupan yang baru.


Ok, setakat tu dulu, nanti aku sambung lagi. Walaupun benda yang dijual agak pelik dan seperti tidak masuk akal. Penjual tetap dapat menjana keuntungan yang berlipat ganda.

Dikala orang sibuk buat duit, kita jangan sibuk buat alasan demi alasan...

copyright http://kaya2u.blogspot.com



Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online