Buat Duit Online Dengan Amazon

Buat Duit Online Dengan Amazon.

Salam buat duit online buat pembaca blog nih.. Terima kasih kerana sudi membaca tulisan aku. Post kali ni aku nak kongsikan satu program buat duit online yang agak menarik dan mudah. Tanpa modal... Percuma... dan korang tak payah buat loan bank rakyat atau cari orang untuk masuk bawah kaki korang nak join benda ni..

Kalau korang pernah dengar Amazon atau pernah pergi ke website amazon.com mesti korang da kenal dengan benda nih. Amazon ni wujud semenjak 1994 dan pengasasnya ialah Jeff Bezos. Nak kata kaya memang lah kaya mamat ni.. dia punya kekayaan sekarang ni USD 12.3 billion.. umor dia sekarang baru 46 tahun...

Amazon ni tempat orang jual beli barang... adik beradik eBay la ni... Tapi yang aku nak cerita ni bukan untuk jual atau beli barang kat situ.. Kalau korang ada barang yang best untuk dijual di Amazon.. boleh la register sebagai seller kat Amazon...

Tapi yang aku nak cerita ni Amazon punya program affiliate.. Amazon Associates. Caranya.. lebih kurang macam.. korang promote produk amazon kat blog korang.. kalau ada orang beli.. Amazon akan bayar komisyen... Tak payah sebok2 nak pos barang.. atau melayan customer.. bayaran akan dibuat melalui cek atas nama korang bila dah cukup USD100...

Bayaran komisyen yang diberi sebanyak 4%-15% mengikut jenis barang.. Klau barang yang korang jual berharga USD 20.. 4% tu dapat la... USD 0.80.. tukar duit Malaysia.. dalam RM 2.50.. satu barang.. klau dapat jual banyak barang sehari... atau barang tu harga lagi mahal.. lagi banyak la korang dapat... kira la sendiri...

Amazon Associates ni program affiliate luar negara yang paling senang approve.. jadi gunakan la sebaik mungkin... Program2 affiliate lain memang susah nak approve... dorang nak tengok traffic website, umor website, website cantik ke tak... dan sebagainya... Banyak juga yang tak terima orang Malaysia...

Macam mana nak mula...? Daftar di https://affiliate-program.amazon.com.. Kat website dia tu.. dia ada bagi banyak bahan-bahan promosi.. banner atau widget... pilih produk mana yang sesuai... yang korang nak jual... dan sesuai dengan kandungan blog korang... dapatkan code untuk banner dan widget... letakkan di blog atau website korang... promote... siap...

Tak semestinya website berbayar... Blog percuma pun boleh... Sebaiknya.. blog korang mesti lah blog omputeh... Kenapa? Orang Malaysia ni kurang sikit budaya membeli belah di internet.. jadi kebarangkalian terjual tu amat kurang.. Tak macam Mat Saleh... Nak beli sepender kicap pun order di internet... Orang Malaysia sanggup isi minyak kereta 50 ringgit semata-mata nak beli sos cili di supermarket yang lebih kurang 50 km jauhnya... Nak salahkan dorang pun tak boleh.... Perkembangan jual beli melalui internet di Malaysia ni agak perlahan berbanding negara maju...

Contoh banner Amazon yang korang boleh letak di blog korang... bila pengunjung klik banner yang korang letak kat blog korang... dan dorang beli... komisyen akan masuk secara automatik..


Soalan yang biasa orang tanya.. boleh buat duit ker benda nih... Jawapan yang biasa aku ulang.... banyak peluang buat duit online yang ada... Korang boleh mencuba mana yang sesuai dan berkesan dengan korang... Aku da lama daftar dengan benda ni.. sejak 5 tahun lepas... tapi tak aktif sebab terlampau banyak tido projek dan kekangan masa yang kronik... hingga lah baru beberapa bulan ni aku mula balik... bawah ni pendapatan terkini yang aku terima dengan hanya mempromosi beberapa produk Amazon di blog aku... Produk apa... tak leh la bagitau.. nanti korang potong line aku plak... :-)


Berminat nak mencuba..? Daftar dan bertindak hari ini juga... Klau tak tau nak buat blog boleh refer post-post lama aku di blog ni.. Klau nak try program-program buat duit online yang lain... bole refer gak post-post lama... Selamat membuat duit online

copyright 2010 Blog Buat Duit Online

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online