Buat Duit Online - dan Apabila Sifu Mempromosi Skim Cepat Kaya

Buat Duit Online - dan apabila sifu mempromosi skim cepat kaya...

Memang susah nak buat duit online di Malaysia ni.. macam-macam program yang wujud mengaku dia adalah program buat duit online sejati... padahal hanyalah skim cepat kaya atau skim piramid yang menggunakan internet sebagai tempat mencari ahli... dan mencari duit... hati-hati... jangan sampai korang terjerat masuk benda-benda mencarut mengarut macam nih...

Baru-baru ni aku terbaca satu blog sorang sifu yang mempromosikan skim cepat kaya.. sifu ni memang terkenal la di Malaysia... tapi sangat mengharukan mengecewakan apabila dia mempromosi skim cepat kaya @ skim piramid.. Sang sifu ni dengan bangganya bergambar dengan cek bernilai berbelas ribu ringgit.. bagi orang-orang yang tak biasa dengan skop buat duit online.. pasti teruja... ghairah.. tengok plak bukti income banyak yang dapat dalam sekelip mata... sifu online plak tu yang promote...

buat duit online
Korang kena ingat.. Skim cepat kaya adalah satu program terancang yang memang berniat nak sedut duit orang... Dorang akan buat pelbagai cara untuk mencapai matlamat dorang.. mesti korang pernah dengar ada sorang pengusaha skim ni ditangkap bersama-sama awek dan duit sejuta lebih kat rumah dia. Tu belom kira yang ada dalam akaun dalam dan luar negara lagi.. Dia dapat berjuta-juta ringgit hasil menyedut duit orang.. jadi setakat nak bagi sang sifu ni berbelas ribu.. apa lah dorang nak heran... dia pun tahu sifu ni popular... modal sikit.. promosi percuma seluruh Malaysia.. ramai la yang sangkut... dan bila dah banyak duit.. dah tepu... takder orang nak masuk lagi... benda ni lesap begitu sahaja... braper bulan pastu.. kuar plak program baru...

Bukan sifu ni jer jadi mangsa... aku tengok sekarang ni trend artis-artis pun ramai yang da dijebakkan... dorang dapat duit suka la... jadi bahan promosi... Artis-artis ni dibayar berpuluh-puluh ribu untuk menempel dalam satu-satu ceramah... berpusu-pusu lah orang datang degar ceramah... akhirnya... semua ilang bersama-sama duit korang... macam debu yang ditiup angin...

Cara penyangak ni bergerak sama sajer.. Klau kita lihat.. dia akan menggunakan sesuatu untuk mengaburi mata orang ramai... Letak la barang seketul dua... Supaya nampak macam real la.. Tak nampak sangat macam nak cari orang... padahal itu yang utama... Jual orang bukan jual barang....


Macamana nak kenalpasti program buat duit online tu benar2 program buat duit online.. dan bukan menipu? Ni ada beberapa perkara utama yang korang kena tengok....

  • Kebanyakan program buat duit online tidak memerlukan modal... melainkan klau korang beli panduan, ebook.. atau yang dah advance... bayar domain hosting.. promosi dan lain-lain...
  • Program asli buat duit online tak perlu cari orang..
  • Kebanyakan program buat duit online adalah dari luar negara dan syarikat-syarikat yang dah lama wujud macam Google, eBay, Amazon... ada juga dari Malaysia yang baru-baru nak belajar..
  • Bisnes buat duit online sejati... bukanlah duduk diam dapat wang... korang kena berkerja untuk dapat wang.. bukan berkerja cari orang masuk bawah downline.
  • Tak perlu gunakan artis untuk membuat promosi dalam ceramah-ceramah/bengkel-bengkel..
Aku pun dah berbuih mulut melawan anasir-anasir ni di forum-forum buat duit online di Malaysia.. Korang boleh selak.. manatau nasib tak baik terserempak dengan aku di forum-forum tuh..  Jadi hati-hatilah menggunakan duit korang... Fikir masak-masak... Jangan lepaskan walau sesen pun kepada sifu-sifu penyangak-penyagak yang bertopengkan dan membusukkan nama usahawan online sejati... Selamat menjalankan program buat duit online yang tulen...

copyright 2010 buat duit online

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online