Bagaimana Buat Duit Online Dengan Blog

Bagaimana Buat Duit Dengan Blog - soalan yang kerap aku terima.. aku pun sebenarnya tak tahu bagi jawapan sebenarnya. Dan orang yang bertanya pun cakap aku kedekut ilmu... mau kaya sorang... ntah paper la dorang ni... Sebenarnya ada banyak cara buat duit online dengan blog ni. Mungkin klau korang tanya lain orang, lain jawapannya... Aku pun tak tau jawapan yang tepat, dan yang mana satu sesuai dengan diri dorang..

Bagaimana Buat Duit Dengan Blog

Ni antara 5 program buat duit online yang popular bila dikaitkan dengan blog.

1. Adsense
Letakkan iklan adsense di blog korang, apabila orang klik korang akan dapat duit. Syarat, blog mesti bahasa Inggeris, pengunjung ramai.

2. Affiliate
Letakkan link affiliate di blog korang, apabila orang klik/ beli barang setelah mengklik link affiliate korang, korang akan akan dapat duit. Antara yang popular cj.com.

3. Clickbank
Ni sama gak macam affiliate, letakkan link korang didalam blog. Apabila ada orang membeli barang dari link clickbank yang korang letak dalam blog, korang akan dapat komisyen.

4. Jual Barang di blog
Ni tak kisah blog korang bahasa Melayu ke omputeh, korang jual la barang apa yang korang nak di dalam blog korang.. dan blog korang juga mestilah dipromosi supaya ramai pengunjung, baru la orang ramai kemungkinan beli barang korang.

5. Jual ruang iklan di blog.
Apabila korang ada satu blog yang popular, mudahlah korang akan dapat iklan. Orang lain juga berminat hendak mengiklankan dalam blog korang. Korang boleh letakkan harga.. sebaris, RM10 sebulan atau gambar kotak kecil RM50 sebulan.


Dah tentu orang akan tanya lagi.. Macamana nak buat tu... Aku pun nak jawab susah juga.. Kena la study dulu, apa itu blog, apa itu adsense, apa tu clickbank.. bukan tekan punat jadi terus... Bole cuba tanya kat Google atau Yahoo.

Secara ringkas boleh tengok gambar dibawah;

Buat Duit Dengan Blog

Panduan buat duit online dengan blog yang bole korang rujuk ------>
panduan buat duit dengan blog

buat duit online dengan blog

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Post Popular Buat Duit Online


buat duit online bookmarks Social Bookmarking


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2018 kaya2u.blogspot.com - buat duit online