Buat Duit Online dengan Paydotcom

Buat Duit Online dengan Paydotcom - ini adalah satu program buat duit online melalui affiliate, jarang aku dengar pengusaha internet Malaysia bincang benda ni.. Ni kira adik beradik clickbank, samada korang jual barang sendiri atau pun jual barang orang dan dapat komisyen. Aku pilih yang kedua, sebab aku takde barang sesuai untuk dijual di situ.

Program buat duit online affiliate lebih mudah dijalankan, tiada risiko, tiada modal, tiada masa yang panjang diperlukan.. berbanding dengan ebay...

Korang hanya perlu letakkan code barang yang korang nak promotekan kat blog atau squidoo korang. Jika ada pengunjung blog kita klik dan beli barang tersebut, korang dapat komisyen. Tak payah nak pening2 antar barang, melayan kerenah customer. Lepas dorang beli, da jadi tanggung jawab penjual untuk uruskan barang dia ke customer tersebut, dan korang hanya perlu menunggu komisyen masuk ke dalam akaun paypal korang.

Untuk paydotcom ni banyak barang yang korang boleh pilih untuk dipromote.. Kebanyakkan produk ni dalam bentuk ebook dan software.

buat duit online dengan paydotcom

Screen shot kat atas ni salah satu contoh affiliate yang aku dah cuba.. Dalam bentuk ebook... Aku hanya letakkan link affiliate tersebut di blog aku yang ada kena mngena dengan ebook tu, dan hasil jualannya agak best.. harga ebook tu USD$17, dia bg aku komisyen USD$5 setiap jualan...

Sebelum memilih barang apa yang nak dipromote, jangan lupa research.. barang yang orang banyak cari. Jangan jual barang yang tak laku.. dan pastikan blog anda ada kaitan dengan affiliate yang nak di promote.. kalau takder, buat blog baru.. klau nak aggresive lg boleh promote kat tempat2 iklan berbayar mcm adsense, yahoo dll..

Selamat mencuba...

Buat Duit Online dengan Paydotcom

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online