Buat Duit Online Dengan Ebay

Buat duit online dengan ebay. Pernah dengar ebay? Macam web lelong tu, klau kat Malaysia ni yang popular website lelong tu. Ebay ni amat popular di luar negara terutama US, bersaing dengan Amazon. Disini lah korang boleh membeli barang-barang dengan harga murah, harga permulaan kadang2 hanya 1 sen. Tapi kena lawan bid. Harga tertinggi akan menang.

Bermula tahun ini, aku memulakan cabang baru dalam bidang buat duit online, pengikut blog ni mesti tahu, aku selama ini menjana pendapatan online dengan blog, google adsense, squidoo dan beberapa program affiliate.

Ebay ni agak baru pada aku, walaupun aku agak lama dalam bidang buat duit online. Ebay ni adalah benda asing buat aku. Bila melihat pendapatan orang lain dengan ebay nih, semangat berkobar2 aku mencari maklumat buat duit online dengan ebay nih. Aku mencari sendiri di google, dan terjumpa lah beberapa ebook free mat saleh punya, dan juga blog2 berkaitan ebay.

Akhirnya, aku memulakan bisnes di Ebay, tak seperti program buat duit online yang aku buat sebelum nih. Ebay agak mencabar, korang berusan terus dengan pelanggan. Macam2 kerenah yang kena layan hari2. Agak mengganggu ketenteraman aku.

Tapi disebabkan aku ingin mencuba, itu semua bukan alasan pada aku dan berikut adalah hasil jualan selama sebulan pertama aku menceburi bidang ebay nih.

buat duit ebay

Apa yang aku dapat di atas tu pendapatan kasar, tak tolak lagi bayaran ebay dan paypal. Agak lumayan jugak, berbaloi la melayan perangai customer yang kadang2 mengada2 lebih.

Tapi ingat, customer is always right. Ada dua je peraturan yang patut anda tahu jika mahu berniaga, tak kira nak niaga di ebay atau niaga di pasar malam ker. Anda ikut la peraturan tu, memang perniagaan anda akan maju.

Rules;
1. Customers is always right
2. If the customers not right, refer to the first rule


Peraturan;
1. Pelanggan adalah selalu betol
2. Jika pelanggan tak betol, rujuk kepada peraturan no 1.


klau anda ada duit lebih, boleh lah membeli ebook oleh 

Selamat mencuba, bagi yang belom mencuba membuat duit online, ingatlah..

orang lain sibuk mencari duit, jangan kita sibuk mencari alasan.

copyright 2009 buat duit online dengan ebay

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Post Popular Buat Duit Online


buat duit online bookmarks Social Bookmarking


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2018 kaya2u.blogspot.com - buat duit online