Rahsia Buat Duit Dengan Pomade

Buat Duit Online - Benarkah Irfan Khairi Jutawan Internet?

Irfan Khairi adalah nama yang cukup popular bila disebut perniagaan internet atau buat duit online di Malaysia. Siapakah beliau? Adakah beliau benar-benar seorang usahawan internet? Atau hanya menggunakan populariti untuk menjual buku-buku perniagaan internet atau menjual seminar-seminar berkaitan perniagaan internet. Jual buku dan membuat seminar yang berkaitan dengan internet tidak patut dikategorikan sebagai perniagaan internet.

irfan khairi

Mungkin aku tidak begitu mengenali saudara Irfan Khairi walaupun beliau adalah jutawan internet yang tersohor di Malaysia. Sebelum aku menceburi bidang buat duit online ni pun aku lebih kenal dengan jutawan-jutawan internet dari luar negara, memang masa tu tak banyak lagi orang Malaysia jadi usahawan internet.

Pada masa itu ramai orang menyalahgunakan istilah buat duit online. Perniagaan internet di Malaysia telah dicampur adukkan dengan skim cepat kaya (sekarang pun ramai lagi yang buat macam tu).

Apa yang penting, Irfan Khairi boleh dijadikan contoh pemasar produk yang bagus. Bagaimana beliau membina kredibiliti, nama dan empayar beliau. Bila dah popular macam tu jual apa pun laku. Tapi siapa yang pernah tengok bukti yang beliau adalah seorang jutawan..? Angkat tangan.

Irfan Khairi daripada apa yang aku jumpa di Google, menjadi jutawan dalam masa 3 tahun selepas menceburi perniagaan internet. Beliau kini menyediakan platform dan perkhidmatan untuk orang buat duit online.



Bak kata macam suatu kisah di negeri antah berantah dimana orang berebut2 mencari mencari emas di sebuah lombong emas yang baru ditemui. Maka berpusu2 lah orang dari seantero dunia datang mencari emas. Tak semua yang berjaya dapat emas. Ada yang balik dengan tangan kosong, ada yang balik dengan tangan kudung, ada yang balik tidak bernyawa langsung. Masing2 ghairah berebut mencari emas yang tidak pasti hasilnya. Datang pulak seorang pemuda bernama Encik Leman, beliau tidak mahu ketinggalan merebut kekayaan akibat dari penemuan lombong berkenaan, dengan selambanya membuka kedai menjual alat-alat bajak, penyodok, cangkul, pongkes, kasut boot dan alat-alat lain yang digunakan oleh penggali emas. Beliau tanpa mengeluarkan peluh telah berjaya mengaut keuntungan tanpa risau tangan kudung dan mati tertimbus. Tak kira emas habis, ada emas atau tiada, hujan atau panas, beliau tetap menjana wang.

Buat yang nak mengenali Irfan Khairi dengan lebih lanjut boleh melawat blog beliau www.irfankhairi.com.

0 comments:

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online