Rahsia Buat Duit Dengan Pomade

Buat Duit dengan Emas

Buat duit dengan emas kali ni tajuk lari sket dari buat duit online tapi tetap cara buat duit yang best. Yang penting kita cari duit, tak kira la online ke offline.

Macamana nak buat duit dengan emas? Klau korang perasan, harga emas susah nak jatuh, menaik sajer.. Oit.. sebelum tu.. ni bukan emas yang pompuan selalu pakai tu.. Yang buat perhiasan tu kandungan emas dia 91.6%, sebab tu dipanggil emas 916. Emas yang nak jadi cerita ni lebih kepada emas pelaburan, emas jongkong, syiling emas, 99.9% kandungan emas dia atau emas 999. Tengok graph harga emas 10 tahun kat bawah ni..

buat duit dengan emas

Satu ounce lebih kurang 28.35 gram.. Sekarang ni klau dikira2 1 gram lebih kurang RM110. Klau 28.35 gram tu lebih kurang RM3118.50. Kita tengok graph tu.. 10 tahun lepas harga 1 ounce baru 300 usd, lebih kurang seribu ringgit.. kenaikan 300%.. Nak kira lagi.. kalau kita beli 1 kilo emas pada tahun 1999 dengan harga 1 gram masa tu baru.. RM35.. 1 kilo bersamaan RM35,000.. kita simpan selama 10 tahun.. cuba kira sekarang tahun 2009 berapa nilai emas kita? RM110,000..

Cuba kira ni plak... Klau 10 tahun lalu korang beli sebuah kancil 850cc berharga RM35,000, berapa agaknya nilai sekarang nih... RM5000, RM8000? Boleh rujuk ke kedai kereta berhampiran... kereta ada susut nilai, tapi emas ni makin naik...

pelaburan emas

Kat mana nak beli emas ni? Yang aku tahu, bank yang ada jual emas setakat ni Maybank dan UOB.. Bole la jengok website dorg.. kat kedai2 emas pun ada jual, tapi mahal la skit..

Selain dari beli emas ketul2 ni, korang juga bole bukak akaun pelaburan emas, setakat ni yang ada buat benda ni Public Bank dan Maybank.. boleh la rujuk sana...

Lagi satu yang best emas ni, korang boleh pajakkan... yang paling sesuai di Bank Rakyat, Al Rahnu... Jika korang ada setengah kilo emas, harga sekarang lebih kurang 50 ribu, bila pajak, korang akan dapat cash lebih kurang 30 ribu.. adalah kena bayar upah dia masa nak tebus.. Duit tu korang boleh melabur kat mana2 lagi...

Buat yang masih blur macamana nak buat duit dengan emas ni.. bole beli ebook ni ---> bagaimana membuat pelaburan emas
Sikit pesanan... jangan pandai2 nak masuk skim2 pelaburan emas tak tentu arah... korang beli sendiri emas, jangan suruh orang lain belikan plak....

Selamat menjadi hartawan emas... da kaya jangan lupa bayar zakat emas.. :-)

Selamat berpuasa...

copyright buat duit online

0 comments:

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online