Buat duit dengan lens - Squidoo Group Yang Meletup

Buat duit dengan lens - Squidoo Group Yang Meletup

Ceritanya bermula begini.. masa aku mula-mula belajar buat lens squidoo.. salah satu cara nak dapat visitors yang ramai ialah join group.. jadi aku pun sekonyong2 menjoin satu group make money online sorang mat saleh tu... aku dah lupa group mana satu.. tapi tiba2 dia reject lens aku.. dia kata lens aku tak standard... aku pun sakit ati.. bebulu jer rasa... mcm bagus sangat...

tapi aku tak putus asa... timbul lak idea nak buat group sendiri.. dan akhirnya wujudlah group yang aku buat ni...

http://www.squidoo.com/groups/moneyonline

daripada kosong members... group aku semakin besar... sehingga artikel ni ditulis... group aku tu dah ada 902 lens dan 489 members.. dan berada di top 100 keseluruhan group di Squidoo dan top 10 group di bawah kategori business.. boleh tahan hebat gak tuh... bukan senang nak dapat ranking sebegitu... ada beribu2 group di Squidoo.. aku x larat nak kira..

squidoo groups

Lihat senarai group2 yang ada di Squidoo sekarang.. dalam kurungan tu jumlah group bagi setiap kategori..

* Animals & Nature (202 groups)
* Arts & Literature (331 groups)
* Cars & Trucks (105 groups)
* Business (1047 groups)
* Computers, Gadgets & Tech (374 groups)
* DIY & Hobbies (226 groups)
* How-To & Education (512 groups)
* Entertainment (354 groups)
* Food & Cooking (130 groups)
* Health & Medicine (523 groups)
* Parenting & Kids (173 groups)
* Local (74 groups)
* Movies & TV (162 groups)
* Music (253 groups)
* News & Politics (132 groups)
* People (575 groups)
* Nonprofits & Volunteering (105 groups)
* SEO & Affiliate Marketing (411 groups)
* Shopping (381 groups)
* Sports & Recreation (385 groups)
* Travel (415 groups)
* Video Games (131 groups)

dan sehingga artikel ini ditulis, bilangan lens dan lensmaster yang join group aku makin bertambah.. kebanyakan yang join ialah mat saleh - mat saleh.. Bangsa yang pernah reject lens aku dulu.. tanpa belas kasihan... sekarang diorang duk terhegeh2 nak join group aku tu... page rank pun da tinggi.. semua sibuk nak amik kesempatan promote lens masing2... aku pun tak kisah..

jadi.. moralnya di sini.. mat saleh tu bukan hebat mana pun... idung je tinggi.. sombong, bongkak jer yang lebih... dan aku dah buktikan Malaysia Boleh! Ramai lagi anak-anak Malaysia yang hebat-hebat jika nak dibandingkan dengan mat saleh - mat saleh ni... be pround to be Malaysian!

copyright - Buat duit dengan lens - Squidoo Group Yang Meletup

Income Satu Lens Squidoo

Pendapatan satu lens Squidoo..



berikut adalah captured screen income yang aku dapat daripada salah satu lens Squidoo aku.. Walaupun tak banyak mana.. tapi income tetap ada setiap bulan... Lens mengenai apa tu..? x dapat nak bagitau.. heh.. takut kena sabotaj.. pengalaman ngeri bersama adsense mengajar erti ketakutan.. :-)

income squidoo

Berbalik kepada income squidoo lens di atas... Semuanya telah selamat mendarat ke dalam akaun paypal aku setiap bulan.. jika satu lens boleh dapat sebegitu.. cuba bayangkan jika anda ada 100 / 1000 lens yang sebegitu.. dah tentu income kita gitu-gitu... :-)

katalah income $10 satu lens

$10 X 100 lens = $1000 sebulan

tukar duit Malaysia = $1000 X 3.1 = RM3100 lebih kurang ----> lagi besar dari gaji starting gred 41 keje kerajaan dengan degree :-)

tapi nak dapat income sebegitu.. bukannya automatik..

barang menarik, promosi hebat, persembahan anggun... lens meletup...
tak mustahil dapat $100 sebulan dengan hanya satu lens..

bagi yang tak biasa dengar squidoo lens ni..

buat lens adalah free..

untuk membuat satu lens yang basic hanya mengambil masa tidak sampai 15 minit..

konsepnya lebih kepada promosi barang-barang dari amazon, e-bay, cafe press dll..

yang berminat boleh register percuma di sini

Rahsia mendapat ranking tertinggi di carian Google dan Yahoo

Rahsia mendapat ranking tertinggi di carian Google dan Yahoo malas nak translate.. :-) baca lah.. tp bkn free tu... bayor gak... kalau terjumpa yang free bole la kongsi-kongsi kat sini... :-o





If you would like to get your Web pages to the top of search results (with very little effort), this is for you...

As a webmaster, you've got more than enough work to do. So why spend even more time writing fresh new web content?

Starting right now, YOUR website could be displaying quality theme-based content... automatically!

It's fast, it's easy, and most importantly, you'll be offering your viewers valuable content that's highly relevant to what you're promoting.

And the best part of all?

You'll be serving up great content 24 hours a day, 7 days a week... WITHOUT having to lift a finger.

"Using RSS Equalizer with Traffic Equalizer is a dream come true. I now have thousands of Web pages filled with 100% fresh and constantly-updating content!

Plus Googlebot has already come to spider my website much more often since I began using RSS Equalizer... And it's only been a few days.

For anyone looking to increase their rankings in the search engines RSS Equalizer is the ONLY choice! Thank you for another brilliant product Jeff."

Rahsia mendapat ranking tertinggi di carian Google dan Yahoo

copyright - Rahsia mendapat ranking tertinggi di carian Google dan Yahoo

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online