Rahsia Buat Duit Dengan Pomade

Buat Duit Online dengan Affiliate

Buat Duit Online dengan Affiliate. Pernah dengar ke macamana buat duit dengan affiliate? Apa tu affiliate? Affiliate ni macam satu sistem untuk memasarkan barang. Promote barang orang, diorang bagi komisyen. Contoh yang aku ada kat sini e-book.. Tolong promote e-book diorang... korang akan dibayar komisyen atas setiap e-book yang terjual..

Contohnya e-book ni.. Bagaimana membuat duit dengan adsense oleh Munawwar ..

Harga jualan ialah RM100, komisyen jika korang berjaya menjual e-book ni melalui link korang ialah RM50. Banyak gak tu..



Tengok plak hasil pendapatan aku hasil menjual ebook ni..

buat duit online dengan affiliate

Berjaya jual 5 bijik buku elektronik.. Jumlah RM250.. Semuanya dah selamat masuk ke dalam bank aku.. Aku pun tak berapa nak promote sangat.. letak link dan banner kat blog aku jer... nak promote lebih2 pun malas... sebab kesan e-book2 ni bergantung kepada orang yang membelinya.. tak sama.. ada yang ok, ada yang tak ok.. ada yang beli simpan jer.. tak praktikkan.. Jadi aku tak nak dipersalahkan kerana mempromotekan e-book sampah. Walaupun aku boleh membuat duit dengan menjualnya..

Kebanyakkan penjual e-book menyediakan sistem affiliate bagi mempromote e-book masing2.. Win win situation la ni.. Diorang tak payah penat2 buat iklan... Duit pun jimat.. Korang yang jual pun dapat untung..

Ada yang memerlukan kita beli dulu produk, baru boleh jadi affiliate, ada yang bagi link terus untuk mohon jadi affiliate... Jadi lepas ni bila baca iklan2 promosi tu cuba2 la cari link affiliate dia.. Cari penjual produk yang jujur supaya memastikan komisyen dibayar dengan betol...

Yang aku cite tu program buat duit online affiliate tempatan... bagaimana plak program buat duit online affiliate antarabangsa? Banyak nak cite... Post lain kali aku kongsikan... Bagi yang nak belajar bagaimana membuat duit dengan adsense, disyorkan supaya mendapatkan ebook dari munawar ini. Dapatkan di SINI. Tidak rugi melabur untuk ilmu.

Selamat membuat duit online

copyright 2008 kaya2u.blogspot.com

2 comments:

joerzoe said...

Tahniah atas pencapaian saudara!

Arshad VIII said...

Hmm

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online

Popular Posts


buat duit online bookmarks Social Bookmarking
Add to: Mr. Wong Add to: Webnews Add to: Icio Add to: Oneview Add to: Linkarena Add to: Newskick Add to: Seekxl Add to: Favit Add to: Social Bookmarking Tool Add to: BoniTrust Add to: Power Oldie Add to: Newsider Add to: Linksilo Add to: Readster Add to: Folkd Add to: Yigg Add to: Digg Add to: Del.icio.us Add to: Reddit Add to: Simpy Add to: StumbleUpon Add to: Slashdot Add to: Netscape Add to: Furl Add to: Yahoo Add to: Spurl Add to: Google Add to: Blinklist Add to: Blogmarks Add to: Diigo Add to: Technorati Add to: Newsvine Add to: Blinkbits Add to: Ma.Gnolia Add to: Smarking Add to: Netvouz Information


kaya2u - buat duit online copyright 2005-2011 kaya2u.blogspot.com - buat duit online