BISNES ONLINE

Buat Duit Dengan Fingo MLM?

Buat Duit Dengan Fingo MLM

Benarkah boleh buat duit dengan Fingo ni? Kita tengok dulu apa yang Fingo tawarkan dan dakwa. Dakwa mereka, Fingo adalah setaraf dengan Shopee dan Lazada. Benarkah begitu?

Kepada anda yang tiada akaun Fingo boleh daftar percuma disini. ----->  http://fingomy.com
Tapi ingat, daftar percuma je. Jangan bayar apa-apa. Kenapa? Saya akan terangkan di bawah:

fingo-malaysia


1. Fingo tak sama macam Shopee atau Lazada, tak boleh menjual langsung di Fingo ni, anda hanya boleh promote barang yang ada di Fingo. Jika ada orang beli barang dari Fingo melalui link anda, anda akan dapat komisyen. Tapi komisyen tak banyak macam point berikutnya.

2. Anda kena upgrade kepada Preffered Shoper untuk layak menaja ahli. Bayaran ialah sebanyak RM199 dan anda boleh pilih barang yang ditetapkan Fingo. Barang tu tak sampai la nilai RM199. Anggaran di bawah RM50. Apabila anda dah mendaftar dan membayar untuk Preffered Shoper, anda layak menaja orang. Cari kaki.. macam biasa dengar? Setiap orang yang mendaftar di bawah anda, anda akan dapat RM50, jumlah ini akan bertambah bila level pangkat anda naik.Cukup 10 kaki, level anda akan naik dengan komisyen yang berbeza. Sebab tu ramai yang berusaha untuk mencari ahli seramai mungkin.



3. Untuk yang selalu promote di Facebook, berita buruk untuk anda kerana Facebook dah blok link-link promosi Fingo.

Kesimpulannya, Fingo ni ada ciri-ciri multi-level marketing (MLM) kerana bayaran komisyen adalah berdasarkan yuran ahli. Kalau sebelum ni kita dengar orang buat MLM tapi indirect guna barang untuk mengaburi masyarakat, seperti kopi, baju dalam, lampu tidur dan lain-lain, Fingo ni pulak guna apps untuk menghalalkan MLM mereka. Mereka juga menggunakan kepopularitian Shopee dan Lazada untuk menarik ahli-ahli baru.

Walaupun syarikat Fingo cuba untuk menafikan, konon2 mereka tak terlibat, mereka kata mereka hanya jual barang, ahli yang pandai2 cipta MLM, tetapi sejauh mana mereka nak nafikan kerana semua pembayaran dilakukan di apps Fingo sendiri dan mustahil syarikat tak tahu mengenai perkara ini.

Boleh baca detail disini https://lariba.org.my/rumusan-isu-fingo/

copyright 2020 www.kaya2u.com

Lagi Artikel berkaitan Buat Duit Online



kaya2u - BISNES ONLINE copyright 2005-2019 bisnes online